Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Okul yönetiminden azar: ‘Siz nasıl Müslümansınız?’

Tarsus’ta bir lisede konferans veren imamının, öğrencilerden Fatiha Suresi’ni okumasını istemesinden rahatsız olan öğrenciler, okul yön...

Tarsus’ta bir lisede konferans veren imamının, öğrencilerden Fatiha Suresi’ni okumasını istemesinden rahatsız olan öğrenciler, okul yönetimi tarafından “siz nasıl Müslümansınız” denilerek azarlandı.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Atatürk Lisesi’ne çağırılan Ulu Cami imamı, konferans başlangıcında Kur’an okuduktan sonra öğrencilerden Fatiha Suresi’ni okumalarını istedi.
Vaazlarla devam eden konferansta imamın tutumunu laikliğe aykırı bulan bir grup öğrenci salonu terk ederek duruma tepki gösterdi. Sonrasında konuya ilişkin şikayetlerini okul yönetimine bildiren öğrenciler, eğitim ve öğretim adı altında konferansa getirilen öğrencilere medrese öğrencisiymiş gibi muamele edilmesini ve öğrencilerin dini düşüncelerine karışılmasını doğru bulmadıklarını bildirerek duruma müdahale edilmesini istedi.
“Siz nasıl Müslümansınız?”
Şikayete sert tepki gösteren okul yöneticileri ise öğrencileri “siz nasıl Müslümansınız” sorusunu yönelterek azarladı. Öğrencilerin isimlerini da alan okul yöneticileri, “sizlerle daha sonra ilgileneceğiz” diyerek öğrencileri tehdit etti.

Hiç yorum yok