Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Edirneli Komünistler, halkı kul sananlara seslendi

TKP Edirne İl Örgütü, AKP'li Bakan Erdoğan Bayraktar'ın dün hasta bir genç kadına yönelik insanlık dışı davranışı ve bugün Edirn...

TKP Edirne İl Örgütü, AKP'li Bakan Erdoğan Bayraktar'ın dün hasta bir genç kadına yönelik insanlık dışı davranışı ve bugün Edirne Valisi'nin rezaleti örtme gayreti ile ilgili basın açıklamasında "ülkemizi bu uğursuz yoldan çıkaralım" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kendisinden yardım isteyen hasta bir genç kadına yönelik utanç verici tutumu kamuoyundan büyük tepki topladı. Olayın büyümesi üzerine Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "yanlış anlama" olduğu iddia edilirken, Edirne Valisi bugün genç kadını makamına kabul ederek rezaleti kapatmaya çalıştı.
Genç kanser hastası Dilek ise Vali karşısında da onurlu duruşunu devam ettirerek, kendisi gibi birçok insan olduğunu söyledi ve ilaçların neden serbest piyasanın kontrolünde olduğunu sordu.
TKP Edirne İl Örgütü bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu olayın basitçe geçiştirilmemesi gereken bir duruma işaret ettiğinin altını çizdi ve "ülkemizi bu uğursuz yoldan çıkaralım" dedi.
TKP Edirne İl Örgütü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"AKP'li Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Edirne'yi ziyaretinde yanına gelerek kendisinden tedavisi için yardım isteyen kanser hastası genç kıza çirkin bir üslupla dilenci muamelesi yaptı. İlaçlarının yurt dışından geldiğini ve çok pahalı olduğunu söyleyen genç kız bakandan bu konuda kendisine yardımcı olmasını talep etti. Fakat Bayraktar yardımcı olmak yerine aşağılayıcı bir tavırla genç kızın eline para sıkıştırarak geçiştirmeye çalıştı. Bunun üzerine genç kız göz yaşlarıyla oradan uzaklaştı. Daha sonra cami çıkışında bakanı yeniden yakalayan genç kız "ben dilenci değilim" diyerek Bayraktar'a parayı iade etti.
Yukarıda anlattığımız olay üstün körü okunacak bir haber değil, AKP'nin halkımızı düşürdüğü durumun acı bir portresidir. Yıllardır ülkeyi ileri demokrasi anlayışıyla yönettiği yalanının arkasına sığınan AKP iktidarı her alanda yıkıma neden olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Sağlık alanında yaptıkları dönüşümle övünüyorlardı ve "milletin" bu dönüşümlerden memnun olduğunu iddia ediyorlardı. Fakat dün bir kez daha görüldü ki AKP'nin dönüşüm dediği aslında yıkımın resmidir.
İnsanlar en temel hakları olan sağlık hizmeti için yüklü miktarlarda para ödemek zorunda kalıyorlar. Yaşama hakkını piyasaya açan AKP iktidarı parası olmayanın tedavi olamayacağı bir sağlık sistemi yaratarak halkımızı ölüme mahkum ediyor. Sağlık hakkını talep eden vatandaşlara ise dilenci muamelesi yaparak aşağılıyor ve kendilerini sadaka vererek aklayabileceklerini zannediyor.
Fakat AKP'nin sadaka kültürünün ne kadar aşağılık bir şey olduğu dün Edirne'de bir kez daha görüldü. Yaptıkları iğrençliğin üzerini örtmek için dün gururunu kırdıkları genç kızı bugün Edirne Valisi'nin karşısına çıkararak kendilerini aklamaya çalıştılar. Fakat genç kız yine tokat gibi bir cevapla AKP'nin halk düşmanı piyasacı sağlık politikasını ve insanlık dışı anlayışını bir kez daha ifşa etti. Genç kız kendisiyle ilgileneceklerini iddia eden valiye "Peki ilaçlar neden serbest piyasa? Neden devlet bu konuda elini eteğini çekmiş durumda? Çünkü ben ve benim gibi insanlar sizler gibi mevki ve makam sahibi değiliz. Haliyle birçok şeye sizin gibi kolaylıkla ulaşamıyoruz. Ben hastalığımı öğrendikten sonra ailece oturup üzülemedik dahi. Çünkü bize böyle bir gerçeklikten bahsettiler. Başta inanmak istemedim ama süreç gerçekten öyle işliyordu, her başvurduğum yerde ilaç yok dendi. İlaç var denen yerlerde de büyük hayal kırıklığına uğradım" dedi.
AKP iktidarı yaklaşık 10 yıldır ülkemizi işte bu ahlaksızlıkla yönetiyor. Toplumun ihtiyaçlarını yok sayan, yaşama alanını daraltan, insanlarımızı sadaka ile susturmaya çalışan ve parası olmayanın ölüme terk edildiği bir ülke yaratmaya çalışan AKP, bunu kolay başaramayacağını bir kez daha görmüş oldu. Bugüne kadar AKP'li bakanlar gittikleri her yerde benzer tepkilerle karşılaştılar ve karşılaşmaya devam edecekler. Halkı aşağılayan, haklarını yok sayan ve halkı "kul" kendilerini de "padişah" olarak görenler insanlarımızı bu kadar kolay sindiremeyeceklerini anlayacaklar.
Hep Birlikte bu karanlık zihniyetin karşısına dikilelim.
Ülkemizin, yoksulların çoğaldığı, eşitsizliklerin derinleştiği, temel hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı, karanlık bir ülke olmasına izin vermeyelim.
Yeni bir Türkiye için, ülkemizi bu uğursuz yoldan çıkarmak için kolları sıvayalım...
TKP Edirne İl Örgütü"
(soL -Haber Merkezi)

Hiç yorum yok