Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

REDHACK YÖK'ÜN ZULASINI YİNE PATLATTI!

RedHack, YÖK'e ait şok belgeler yayınladı. Belgeleri yayınladıktan sonra RedHack Twitter'dan şu mesajı geçti: “Yayinlayacagi...


RedHack, YÖK'e ait şok belgeler yayınladı.
Belgeleri yayınladıktan sonra RedHack Twitter'dan şu mesajı geçti:
“Yayinlayacagiz belgelerde ilk kısmı, hapisteki dunyanin en genç gazetecisi #SamiMenteş'e ve tum OZGUR BASIN SAVASCILARINA ithaf ediyoruz..!”


DERSİM OLAYLARINI ARAŞTIRANLARIN İSİMLERİ
YÖK'ün Dersim olayları üzerine çalışma yapan öğretim üyelerinin isimlerini istediği Artvin Çoruh Üniversitesi'nin yanıtıyla ortaya çıktı.

İÇKİ SATILMADIĞI YÖK'E RAPOR EDİLDİ
Bingöl Üniversitesi de tütün ve alkollü içki satmadığını YÖK'e rapor ediyor.

ÖĞRENCİLERDEN SINAV PARASI ALINDI
Ufuk Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'nde bütünlemeye kalan öğrencilerden 300 TL bütünleme ücreti aldığına dair yazışma da ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTEYE GELMEYİP ÖZEL MUAYENELERİNDE VAKİT GEÇİRİYORLAR
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyelerinin mesai saatlerinde işyerlerine gelmeyip özel muayenehanelerinde vakit geçirmesi ve üniversite yönetiminin de buna göz yumması Prof. Dr. Hatice Paşaoğlu'nun dilekçesiyle ortaya çıktı.

VATANDAŞA BİR YILDIR SIRA GELMİYOR
Yuvacık Diş Hekimliği Fakültesi'nde tedavi olmak için numara alan bir vatandaşa bir yıldır sıra gelmemesi de belgelere konu oldu.

PERSONEL ALIMINDA KEYFİ DAVRANIŞ
YÖK'ün Çanakkale Üniversitesi'ne yazdığı yazı üniversiteye personel alımında keyfi davranıldığı ve eşitlik ilkesine aykırı davranıldığı ifade ediliyor.

ÜNİVERSİTEDE İÇKİ YASAK
Avrasya Üniversitesi, YÖK'e yazdığı yazıyla üniversite dahilinde tütün ve alkollü  içki satışı yapılmadığı dile getiriliyor.

"BÖLÜCÜLÜK EYLEM PLANI"
Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nün 7 Aralık 2012 tarihli yazısı YÖK'ün "Bölücü Faaliyetlere Yönelik Eylem Planı" olduğunu ve bu nedenle üniversitelere genelge gönderildiğini ortaya koyuyor.

ÜNİVERSİTEDE TEHDİT
Denizli Buldan Meslek Yüksekokulu'nda Emine Utkun isimli öğretim üyesinin dönem sonuna kadar derslere gelmeyip, sınav haftasına bir hafta kala öğrencileri tehdit ederek yoklama fişlerini imzalatması, sorunlu olduğu öğretim üyelerinin öğrencilerini notları iyi olmasına rağmen sınıfta bırakması iddiasıyla yapılan öğrenci şikayeti de belgeler arasında çıktı.

ÜNİVERSİTEDEN TACİZE SÜMEN ALTI
YÖK, Kastamonu Üniversitesi'ne yazdığı yazıda üniversite öğretim üyelerinden Yard.Doç.Dr. M. Altan Kurnaz'ın kız öğrencileri taciz ettiği, öğrencilerin şikayetlerine rağmen bu şikayetlerin sümen altı edildiği iddiasıyla soruşturma açılmasını istiyor.

MESCİT AÇILMAYINCA YÖK'E ŞİKAYET
9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde öğrenciler mescid açılması için topladıkları dilekçelerden sonuç alamayınca okul yönetimini YÖK'e şikayet ettiler.

DIŞ HEKİMLİĞİ KADROSU İLAHİYATA KAYDIRILDI
Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Diş Hekimliği'ne açılan araştırma görevlisi kadrosu üniversite yönetiminin talebi YÖK'ün de onayıyla İlahiyat Fakültesi'ne kaydırıldı.

SAHTE DİPLOMAYLA DENKLİK
YÖK'ün Denklik Müdürü Uğur Akın'a yazdığı yazı bir gerçeği ortaya çıkarıyor. Buna göre bazı isimler Bulgaristan'daki eğitim kurumlarından sahte diploma alıyor. Bu diplomaların Türkiye'de denkliğini alarak yükseliyor.

ÜNİVERSİTENİN MAZOTUNU KİM ÇALDI
YÖK, Anadolu Üniversitesi'ne yazdığı yazıyla inanılmaz bir gerçekten söz ediyor. Buna göre elektrik trafolarında yer alan jeneratörlerde bulunan yakıtlar sürekli eksiliyor. uyarılara rağmen üniversite yönetimi herhangi bir şey yapmıyor.

PERSONELE FAZLA PARA
YÖK, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne yazdığı yazıda ikinci öğretimde görevlendirdiği personele fazla para ödediği iddia ediliyor.

O DEKAN YÖK BELGELERİNDE DE ÇIKTI
Marmara Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Devran hakkında Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın "görevi kötüye kullanma", "hakaret", "tehdit" suçlamalarıyla yaptığı şikayet hakkında YÖK görevsizlik kararı verdi.

KAPLICA PARASI ÜNİVERSİTE'DEN
Menderes Göçer isimli üniversite üyesi gittiği kaplıcadaki harcamalarını üniversiteye ödetince Sayıştay konuya müdahale etti. Bunun üzerine Göçer, kaplıca parasını ödemek zorunda kaldı.

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ'NDE İÇKİ YASAK
Acıbadem Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK'e yazdığı yazıda şu ifadeleri kullanıyor: "Üniversitemiz kampüsü dahilinde tütün ve alkollü içki satışı yapılmamaktadır."(Büyütmek için belgenin üzerine tıklayın)

HACEPTEPE ÜNİVERSİTESİ ABD'DEN NE TALEP ETTİ
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK'e yazdığı yazıda şu ifadeleri kullanıyor: "Üniversitemizde yürütülecek bir soruşturmada kullanılmak üzere ABD Adalet Bakanlığından alınacak bazı bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır."(Büyütmek için belgenin üzerine tıklayın)

Hiç yorum yok