Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Amonoslar'da F-16 savaş uçağı düştü

Bugün öğlen saatlerinde Amasya'dan kalkış yapan Türk F-16 uçağı yaklaşık 410 kilometre sonra Osmaniye Amanoslar civarında düştü. GENE...

Bugün öğlen saatlerinde Amasya'dan kalkış yapan Türk F-16 uçağı yaklaşık 410 kilometre sonra Osmaniye Amanoslar civarında düştü.

GENELKURMAY Başkanlığı, Osmaniye’deki Amanoslar’da F-16 savaş uçağı ile bağlantının kesildiğini açıkladı. Uçak pilotunun "Atlıyorum" mesajı verdiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Amasya’nın Merzifon İlçesi’ndeki 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait bir adet F-16/C uçağının bugün saat 14.15’te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu yaparken uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını ilettikten sonra bağlantının kesildiğini bildirdi. Açıklamada, "Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir" denildi.

KEŞİF UÇUŞU YAPIYORDU

Amanoslar’da uçuş yaparken kaybolan F-16/C uçağının sınır bölgesine paralel keşif uçuşu gerçekleştirdiği bildirildi.

TSK yetkililerinden edinilen bilgilere göre olay iki F-16 uçağı sınıra paralel keşif uçuşu yaparken meydana geldi. Bir uçak pilotunun “Atlıyorum!” mesajı devriye arkadaşı tarafından alındı ve karargâha iletildi. İkinci F-16 uçağı karargâha uçağın düştüğü ve pilotun bulunma olasılığı bulunan koordinatları vererek üssüne döndü. Uçakların Türk hava sahasında görev yaptığı pilotun Türkiye sınırları içinde acil atlayış yaptığı da kaydedildi.



2012'DE SURİYE TÜRK JETİNİ VURMUŞTU

22 Haziran 2012 tarihinde keşif uçuşu yapan ve silah taşımayan RF-4 tipi Türk savaş uçağı Suriye tarafından vurulmuş, olayda iki pilot şehit olmuştu.

OSMANİYE VALİSİ CERRAH'TAN AÇIKLAMA

Osmaniye civarında bir F-16 düştü. TSK, düşen F-16 pilotunun son sözünün 'Atlıyorum' olduğunu açıkladı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Amanoslar bölgesinde düştüğü belirtilen askeri uçakla ilgili enkazın henüz bulunamadığını, ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Cerrah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın Amanos Dağları'ndaki Yarpuz bölgesinin Hatay yönüne doğru olan civarda düştüğü yönünde bilgi aldıklarını belirtti.

'YARPUZ BÖLGESİNE DÜŞTÜĞÜ BİLGİSİNİ ALDIK'

Ekipleri bölgeye sevk ettiklerini kaydeden Cerrah, "Uçağın Yarpuz bölgesine düştüğü bilgisini aldık. Ekiplerimizi sevk ettik. Şu ana kadar enkaza ulaşılamadı. Arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Osmaniye civarında Amanoslar bölgesinde irtibatın kesildiği duyurulan F-16/C uçağının enkazının bulunması için askeri personelin yanı sıra AFAD ekiplerinin de yönlendirildiği öğrenildi.

Bu arada Vali Cerrah, bölgenin ormanlık bir alan olduğunu, sağ olduğu bildirilen pilota henüz ulaşılamadığını kaydetti.

F-16 savaş uçağının kaybolduğu Osmaniye sınırları içindeki Amanos dağlarındaki bölge belirlenince, arama kurtarma çalışmalarına havadan 2 askeri helikopter de katıldı. Askeri helikopterlerin araması, Yarpuz-Cebel ile Zorkun Yaylaları arasındaki dağlık ve ormanlık arazi yapısına sahip Gürdüz Mevkii’nde yoğunlaştı. Karadan da askeri birlikler ve sağlık ekipleri orman yolundan bu bölgeye ulaşıp, sık ağaçlar arasında yaya timler halinde aramalara başladı. Osmaniye Devlet Hastanesi yanındaki alanda ise ambulans helikopter ile uzman sağlık ekibi, hazır duruma getirildi.