Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

ANKARA SOKAKLARINDA "HÜKÜMET İSTİFA"...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin 4 bir yanında coşkuyla kutlandı, yurttaşlar sokaklara döküldü. Başt...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin 4 bir yanında coşkuyla kutlandı, yurttaşlar sokaklara döküldü.

Başta İzmir ve Samsun olmak üzere birçok ilde kutlamalar düzenlendi.

Türk bayraklarıyla kırmızıya boyanan İzmir'de yurttaşlar sel oldu, sokaklara aktı.

Cumhuriyet Meydanı'na gelindiğinde, yurttaşlar hep bir ağızdan "hükümet istifa" sloganını haykırdı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yüzlerce meşale yakıldı, sloganlar yükseldi.

Samsun'daki kutlamalar Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Daha sonra tütün iskelesinde toplanan 5 bine yakın yurttaş Uğur Mumcu Parkı'na yürüdü.

İzmir'in Selçuk Belediyesi de 50 kişilik heyetle 19 Mayıs kutlamaları için Samsun'daydı. Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'ün öncülük ettiği etkinlikte Bandırma Vapuru, Gazi Köşkü ve Etnografya müzesi ziyaret edildi.

Kırklareli'nde de 2 bin yurttaş sokaklara indi. Dev Türk Bayrağı taşıyan yurttaşlar, "Bandırma Vapuru" eşliğinde yürüyüş yaptı.

Eskişehir’deki 19 Mayıs kutlamalarında, Büyüşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Bal Mumu Müzesi"nin açılışı yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan açılışta, kutlamalara katılan sanatçı Tarık Akan Başbakan Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.
“Çok acı yıllar yaşıyoruz. Bu ülkenin başbakanı bir bahane uydurup Anıtkabir'e gitmemek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Amerika Birleşik Devletlerine bu tarihte gitmesine gerek yoktu.”

19 Mayıs kutlamaları yurtdışında da coşkuyla kutlandı. Almanya'nın Duisburg kentinde TGB'nin düzenlediği ettiği kutlamalara yüzlerce gurbetçi katıldı.

ANKARA SOKAKLARI "HÜKÜMET İSTİFA" SLOGANLARIYLA SALLANDI

 Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği adına ADD Genel Sekreter Yardımcısı Öner Tanık açış konuşması yaptı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve Reyhanlı katliamında hayatını kaybeden yurttaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. TGB'liler Sıhhiye Köprüsü'nden "Türkiye Cumhuriyeti'ni Kuran Türkiye Halkına Türk Milleti Denir" pankartını sallandırdı. Katılımcı kurumlar adına konuşmalar yapıldı.
TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl
Gaziler Ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Koray Gürbüz
Türk Hava Yolları İşçisi Meltem Akdağ
2B Köylüsü Adem Kalkan
İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey
CHP Milletvekili İsa Gök kitleye seslendi.
Yeni Çağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ, Araştırmacı Gazeteci Nihat Genç, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bedri Baykam Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez, Odatv Yazarı ve Ergenekon Davası'dan yargılanan Gazeteci Müyesser Yıldız, Vardiya Bizde Platformu Sözcüsü Nilgül Doğan, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan da kürsüden selam gönderdi.

Vatan, Emek ve Cumuriyet Birlikteliği'nin önderliğinde düzenlenen Sıhhıye'deki büyük buluşmanın ardından, halk, Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçti.
"HÜKÜMET İSTİFA!" sloganları sokakları inletti.
Yürüyüş kortejinin en önünde dev "T.C." maketi ilerledi.

Anıtkabir'e ulaşan yüz binler hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe'yi okudu. "Türk Biziz Kürt Biziz Türk Milletiyiz", "T.C Kalacak AKP Gidecek", "AKP'den Hesabı Türk Milleti Soracak", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları Anıtkabir'de yankılanıyor.