Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Evi basılan gazeteci Rabia Önver'e ‘yanıltıcı bilgiyi yayma' suçlaması (VİDEO)

"Mesleğini icra ederken yaptığı haber nedeniyle evinin aranması, mesleğini icra etmede büyük öneme sahip olan dijital materyallerine el...


"Mesleğini icra ederken yaptığı haber nedeniyle evinin aranması, mesleğini icra etmede büyük öneme sahip olan dijital materyallerine el konulmaya çalışılması basına yargı eliyle adeta gözdağı verildiğini göstermektedir."

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi, 20 Eylül’de evi basılan ve hakkında gözaltı kararı olan JINNEWS muhabiri Rabia Önver ile ilgili açıklama yaptı.

ÖHD, ev baskınının Önver’in Hakkari’de fuhuş ve uyuşturucunun özel bir savaş yöntemi olduğunu anlatan dosya haberi olduğunu kaydetti.

Hakkari Cumhuriyeti Başsavcılığı'nın konuya dair “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla soruşturma başlattığını ve dijital materyallere el koyma kararı aldığını aktardı:

Müvekkilimiz Rabia Önver hakkında, edindiğimiz bilgilere göre ‘yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçuna ilişkin Hakkari müracaat savcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Bu suç kapsamında ev araması yapılmış, dijital materyallere el koyma kararı verilmiştir.

Müvekkilimiz gazeteci olup halkın haber alma hakkını gözeterek habercilik yapmıştır. Mesleğini icra ederken yaptığı haber nedeniyle evinin aranması, mesleğini icra etmede büyük öneme sahip olan dijital materyallerine el konulmaya çalışılması basına yargı eliyle adeta gözdağı verildiğini göstermektedir.

Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı demokrasinin vazgeçilmezidir. Demokrasiyle yönetilen bir ülkede basının yargı eliyle susturulmaya çalışılması, demokrasiye, yargıya güvene vurulan ağır bir darbedir.

Yürütülen bu soruşturma basın özgürlüğünü ve halkın haber alma özgürlüğünü ihlal etmektedir. Bu nedenle yapılan bu uygulamadan bir an önce dönülmesini ve hukukun genel ilkelilerinin yerine getirilmesini talep ediyoruz.

NE OLMUŞTU

TV programına bağlanarak haberiyle ilgili bilgi veren ve Hakkari'de “fuhuş”un bir "özel savaş" yöntemi olarak kullanıldığına ilişkin gözlemlerini açıklayan gazeteci Rabia Önver'in evine programının ardından baskın yapıldı. Evde olmayan Önver yakalanmak üzere aranıyor.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, sosyal medya hesabından Hakkari'deki uyuşturucu ve "fuhuş çetesi"nin haberini yapan Jin News muhabiri Hakkarili gazeteci Rabia Önver'in evine baskın düzenlendiğini, polisin Önver'in evini saatlerce aradığını duyurdu.

Evine baskın düzenlenmesinden kısa süre önce Önver, Medya TV'de haberinin arka planı ve sürecini anlatmıştı.

Önver'in “Colemêrg’te özel savaş” başlıklı dosya haberi gündem olmuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Rabia Önver'in haberine konu olan Ayşegül Akdoğan isimli bir kişinin Hakkari’de 25 kişilik bir çete kurarak kadınları tehdit, şantaj ve zorla uyuşturucuya alıştırma iddiaları hakkında TBMM’ye üç farklı soru önergesi sunmuştu.

Baskın sırasında evinde olmayan Rabia Önver hakkında "yakalama" kararı çıkarıldığı öğrenild

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN