Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Baş belası iyi ki gitti"

Carles Vilarrubi, tecrübeli teknik adamın ayrılığı hakkında, “Mourinho bir baş belası olmuştu. İyi işleyen İspanya futbolu için olumsuz...

Carles Vilarrubi, tecrübeli teknik adamın ayrılığı hakkında, “Mourinho bir baş belası olmuştu. İyi işleyen İspanya futbolu için olumsuz bir hava yaratmıştı” yorumunda bulundu.
İSPANYOL devi Real Madrid ve Portekizli teknik adam Jose Mourinho’nun ayrılığının ardından futbol dünyası bu ayrılığı yorumlamaya devam ediyor... Real Madrid’in ezeli rakibi Barcelona’dan da konuyla ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Barça’nın başkan yarıdımcısı Carles Vilarrubi, Katalan Radyosu’na Mourinho’nun ayrılışıyla ilgili içinden geçenleri açık bir dille söyleyerek, “Şimdi ne söyleyebilirim ki, Mourinho bir baş belası olmuştu. İyi işleyen İspanya futbolu için olumsuz bir hava yaratmıştı” ifadelerini kullandı.
‘BENİM İÇİN BAŞARISIZLIK’
MOURINHO ise Real Madrid ile geçirdiği sezonun kendisi için tatmin edici olmadığını söyledi. Başarılı çalıştırıcı, “Aslında geçirdiğimiz sezona baktığımızda şampiyonlar ligi’nde yarı final; La Liga’da ikincilik, bir kupa finali ve sezon başında alınan bir Süper Kupa. Bu birçok insan için başarılı bir tablo olabilir ancak benim için bir başarısızlık” dedi.
2012’de Real Madrid ile ilk La Liga şampiyonluğunu yaşayan Mourinho, Tomislav Ivic, Ernst Happel ve Giovanni Trapattoni’den sonra dört farklı ülkede şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör oldu.
PEREZ’İN 8.KURBANI MOURİNHO
PORTEKİZLİ teknik adam başkan Florentino Perez döneminin 8. teknik direktörü olarak veda ederken meslektaşlarına oranla en fazla görev yapan ikinci isim oldu. Mourinho şimdilerde Del Bosque gibi üç sezon boyunca eflatun beyazlıları çalıştırdı. Del Bosque 1031 gün takımın başında kalırken 7 kupa kazanarak Mourinho’yu geride bıraktı. İşte Perez döneminde görev yapan teknik adamlar; Del Bosque (2000–03) Queiroz (2003–04) Camacho (2004) García Remon (2004) Luxemburgo (2004–05) Caro (2005–06) Pellegrini (2009–10)  Jose Mourinho (2010–13).
İlk aday Ancelotti
Mourinho’nun görevi bırakmasıyla birlikte gündeme gelen ilk isim PSG’nin teknik direktörü Carlo Ancelotti oldu. Başkan Perez şu anda Ancelotti ile görüşmediklerini söyleyerek bu transferin netlik kazanmadığını açıklarken, İspanyol taraftarlar arasında Zidane ismi ilk sırada yer alıyor. Real Madrid’in efsaneleri arasında yer alan Raul Gonzalez de Zidane’ın ardından en çok konuşulan adaylar arasında bulunuyor. Chelsea ile yollarını ayıracak Rafa Benitez ise listenin alternatiflerinden biri olarak dikkat çekiyor.
GAZETELER AYRILIĞI BÖYLE DUYURDU
- Record: Tartışmalar sonunu getirdi
- Daily Mail: “Özel” biri gitti
- L’equipe: Mourinho’ya yol gözüktü
- La Gazzetta: Gerçek! Mourinho dönemi sona erdi
- Bild: Mourinho dışarı
- Ole: Mou, gerçek olamaz!
- Globoesporte: Ya şimdi Jose
Mourinho’nun transferleri
Luka Modric (Tottenham):  33 milyon
Nuri Şahin (Dortmund):  8 milyon
Jose Callejon (Espanyol):  4 milyon
Hamit Altıntop (B.Münih):  Bonservissiz
Fabio Coentrao (Benfica):  25 milyon
Sami Khedira (Stuttgart):  10 milyon
Ricardo Carvolho (Chelsea):  7 milyon
Mesut Özil (W.Bremen):  12 milyon
- Ücretler Pound cinsindendir
Chelsea’yi heyecan bastı
MOURINHO’nun gelmesini dört gözle bekleyen Chelsea taraftarları dün gördükleri bir billboard ile şaşkına uğradı. Deneyimli teknik adamın Chelsea formalı fotoğrafının altında “Özel biri ikinci kez geliyor… ???” ifadelerine yer veren bir şirket tamamen reklam amacıyla böyle bir işe imza attıklarını söyledi.