Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bertell Ollman: 'Son krizi yaşıyoruz'

Yordam Kitap'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Bertell Ollman, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'inde okurlarıyla buluştu...

Yordam Kitap'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Bertell Ollman, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'inde okurlarıyla buluştu.
Marksist felsefeci ve siyaset bilimci Bertell Ollman, Perşembe günü ODTÜ'de yaptığı söyleşiden sonra, dün de Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde idi.
Söyleşiden önce bir giriş konuşması yapan yazar Metin Çulhaoğlu, Ollman'ın marksist olma macerasını kendisinden dinlediğini, anti-marksist eserleri okuyan Ollman'ın bu eserler arasında bir tutarlılık olmadığını farkedip Marx'ı okuduğunu ve kendisini bir Marksist olarak nitelediğini anlattı.
Kapitalizmin içinde bulunduğu kriz dönemine değinen Ollman, yaşanılan krizin her gün derinleştiğini, krizden çıkışın mümkün olmadığını, "son krizi yaşıyoruz" sözleriyle ifade etti. "Devrim mutlaktır demiyorum ancak çok olanaklıdır" diyen Ollman, Ankaralı okurlarından sosyalist devrim aranışlarına dair duymak istedikleri olduğunu belirtti.
Etkinlik, soru cevap bölümü ve Ollman'ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.