HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Biz buradayız, herkes Taksim'e' (23:23)

İstanbullular, bugün sabah saatlerinde başlayan polis saldırısına rağmen Gezi Parkı'na sahip çıkıyorlar. Taksim Meydanı civarında 1...

İstanbullular, bugün sabah saatlerinde başlayan polis saldırısına rağmen Gezi Parkı'na sahip çıkıyorlar. Taksim Meydanı civarında 10 binlerce yurttaş saldırıya rağmen direniyor.
Güncelleme 23:23
Tarlabaşı'nda havafişekler atılıyor.

Güncelleme 23:14
Polisin İstiklal'deki vahşi saldırısı sürüyor. Şu anda gazdan göz gözü görmüyor. Polis gaz bombalarını insanlara nişan alarak ateşliyor.

Güncelleme 23:07
Polis tekrar gaz bombaları ve tazyikli suyla İstiklal Caddesi'nde saldırıya geçti.

Güncelleme 22:50
Rus kanalı Russia Today Taksim direnişini canlı yayınlıyor. Görüntülerde binlerce kişi "Hükümet istifa!" sloganını atıyor:
http://rt.com/on-air/turkey-clashes-istanbul-park/

Güncelleme 22:48
Polis Taksim'deki Burger King'in içine gaz bombası attı.

Güncelleme 22:45
İstiklal'de direniş artarak sürüyor. Harbiye'de de polis saldırısı sürüyor.

Güncelleme 22:31
Yaralılar için İstiklal Caddesi'ndeki TKP Beyoğlu İlçe binası revir olarak kullanılıyor.

Güncelleme 22:21
Polis Harbiye'de tekrar saldırdı. Bölgede bulunan soL muhabirleri, buna rağmen kalabalığın gittikçe arttığını belirtiyorlar.

Güncelleme 22:17
Harbiye ve Cevahir önünde toplanan halka polis saldırmaya devam ediyor. Harbiye Askeri Müzesi önünde yurttaşlar "Katil Erdoğan!" sloganı atıyorlar.

Güncelleme 21:57
Polis saldırısı sonucunda ayağından yaralanan ve hala İstiklal Caddesi'nde olan TKP Merkez Komite üyesi Erkan Baş'ın izlenimleri şöyle:
"Fransız Konsolosluğu'ndan Galatasaray Lisesi'ne kadar müthiş bir kalabalık var. İnsanlar çok kararlı, hep bir ağızdan slogan atıyorlar. Polis ara ara bomba atıyor, ama kararlılık ve insanların yuhalaması karısında geri çekiliyor. Bu olay AKP'nin gidişinin habercisidir, müjdecisidir. Biz buradayız, herkes Taksim'e!"

Güncelleme 21:50
Türkiye Komünist Partisi'nden gelen bilgilere göre, 68 parti üyesi yaralandı, 14 parti üyesi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 1 TKP üyesinin kafatasında çatlak var.

Güncelleme 21:49
Harbiye'deki ağır polis saldırısı sonucunda bir yurttaş ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Güncelleme 21:18
Harbiye'de polis yine çok sert müdahale etti. Marketlere bile tazyikli su sıkılıyor, gaz bombası atılıyor.

Güncelleme 21:08
İstanbul'da direniş daha da kalabalıklaşıyor. İstiklal Caddesi hıncahınç dolu. Harbiye kolunda da polis saldırısına rağmen yurttaşlar dağılmıyor.

İstanbul'da Gezi Parkı'na sahip çıkan yurttaşlar yaklaşık 15 saattir polis saldırısına direniyorlar.
Harbiye civarında şu anda 20 bini açkın kişi var. Polisin sert müdahalesi sonucunda Osmanbey metrobüs durağına kadar geri çekilme yaşandı.
İstiklal Caddesi'nde ise Mis Sokak'tan Galatasaray Lisesi'ne kadar tıklım tıklım bir kalabalık var. Polis saldırısına rağmen yurttaşlar direniyor.
Gelişmeleri anbean aktarıyoruz...

Business News