Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Bu ülkenin başbakanı Anıtkabir’e gitmemek için elinden ne geliyorsa yapıyor"

Eskişehir’de ‘Bal Mumu Müzesi’ açılışına katılan birçok ünlü oyuncu ve sanatçı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk A...

Eskişehir’de ‘Bal Mumu Müzesi’ açılışına katılan birçok ünlü oyuncu ve sanatçı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Büyüşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yaptırdığı ‘Bal Mumu Müzesi’ açılışına katılan birçok ünlü oyuncu ve sanatçı, bu sabah da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtına çelenk koydu. Atatürk Bulvarı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyan ünlüler, daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın daha geniş kutlandığı günleri hatırlatan Başkan Büyükerşen, “Eskiden bu caddede tribün kurulurdu. Kutlamalar burada yapılırdı. Şimdi bir antrenman sahasında yapılacak. Siz sanatçılar Atatürk’e bağlı olan insanların çocukları olarak, bu anıtın önünde çelenk koyup, saygı duruşunda durma teklifinizi saygıyla karşıladım” diye konuştu.

Ünlü oyuncu Tarık Akan ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs’ta Türkiye’de bulunmamasını eleştirdi. Akan, “Bu ülkenin başbakanı bir bahane uydurup Anıtkabir’e gitmemek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Amerika Birleşik Devletlerine bu tarihte gitmesine gerek yoktu" dedi.