Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Büyük Zafer'in anısına Stalin büstü

Rusya Federasyonu federe cumhuriyetlerinden Yakutistan’da Zafer Günü’nden bir gün önce Stalin büstü dikildi. Rusya Federasyonu...

Rusya Federasyonu federe cumhuriyetlerinden Yakutistan’da Zafer Günü’nden bir gün önce Stalin büstü dikildi.
Rusya Federasyonu federe cumhuriyetlerinden Yakutistan(Saha Cumhuriyeti)’da Zafer Günü’nden bir gün önce Stalin büstü dikildi.
2. Dünya savaşı gazileri ve Rusya Federasyonu Komünist Partisi’nin birlikte çalışmasını yürüttüğü büstün açılışı dün başkent Yakutsk’ta yapıldı.
bust_haberici.jpg
Savaş gazileri Josef Stalin’in bir ordu önderi olarak 2. Dünya savaşındaki başarısının ölümsüzleştirilmesi gerektiğini ve bu çalışmayı o yüzden gerçekleştirdiklerini söyledi.
Büstün açılış etkinliğinde konuşan RFKP üyeleri de halkı, tarihi karakterleri değerlendirirken onların neler yaptıkları ve neleri başardıklarını göz önüne almaları gerektiğini söyledi. Komünistler, özgürlük ve eşitlik mücadelesine devam edeceklerini bildirdiler.
Stalin büstünün dikilmesi için girişilen mücadele yaklaşık 6 yıl önce başlamıştı. Bu süre zarfında savaş gazileri ve komünistler büstü Ekim Devrimi’nin 90. Yıl dönümünde açmak için yerel yetkililere başvurmuş fakat eski Yakutsk Valisi karşı çıkarak Stalin’i hatırlatacak hiçbir şeye izin vermeyeceğini söylemişti.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan seçimlerde galip gelerek vali olan Aysen Nikolayev ise büstün açılmasına karşı çıkmadı. Bu süre zarfında gazilerin ve komünistlerin ortak çalışması ile yapılan Stalin büstü, Zafer Günü’nden bir gün önce törenle açıldı.