Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Dilan 'boş yerimiz yok' denilerek yatırıldığı hasteneden gönderildi!

1 Mayıs'ta Taksim'de polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan Dilan yattığı hastaneden 'boş yerimiz yok, kızınızı is...

1 Mayıs'ta Taksim'de polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan Dilan yattığı hastaneden 'boş yerimiz yok, kızınızı ister eve götürün isterseniz başka bir hastaneye' denilerek çıkarıldı.
1 Mayıs için gittiği Taksim'de polisin müdahalesi sonucu gaz bombası ile kafatası kırılan ve bugün yattığı hastaneden taburcu edildiği söylenen Dilan Alp'in başka bir hastaneye gönderildiği ortaya çıktı.
Dilan, ‘boş yerimiz yok’ denilerek hastaneden gönderildi
Bugün taburcu edildiği söylenen Dilan Alp’in başka bir hastaneye gönderildiği ortaya çıktı. Bahçelievler Medicalpark Hastenesi’nin baba Ali Ekber Alp’i akşam saatlerinde çağırarak “kızını taburcu edeceğiz, boş yerimiz yok, kızını ister eve götür istersen başka bir hastaneye dediği” öğrenildi.
1 Mayıs’ta polisin attığı biber gazı fişeğiyle yaralanıp Bahçelievler Medicalpark Hastanesi’nde tedaviye alınan Dilan Alp’in bugün taburcu edilmediği hastane yönetimin Hey tekstil işçisi olan baba Ali Ekber Alp’i çağırark “kızınızı taburcu edeceğiz, hastanede boş yerimiz yok, kızını ister eve götür istersen başka bir hastaneye dediği” ortaya çıktı. Konuya ilişkin bilgi almak için ulaştığımız Dilan Alp'in babası Ali Ekber Alp, yaşadıkları skandalı anlattı.

‘İster eve ister başka bir hastaneye götür’

Hey Tekstil işçisi Ali Ekber Alp, bugün basına yansıyan haberlerin tam tersine kızının hastaneden alalacele gönderildiğini, kendisine ‘boş yerimiz yok’ denildiğini belirtti. Kızının tam iyileşmeden yoğun bakımdan hemen çıkarılarak direk taburcu edilmesiyle şok yaşayan Ali Ekber’in “Nasıl olur kızım daha tam olarak iyileşmedi, boş yeriniz yok mu, kızımın birkaç gün daha kalmasını istiyorum” dediği ancak hastane yönetiminin ısrarla “boş yerimiz yok, ister eve istersen başka bir hastaneye götür” şeklinde konuştuklarını belirtti. Tedavisi hakkında bir bilgi vermeyen hastane yönetiminin apar topar Dilan’ı taburcu etmesi, bu kararın nasıl alındığı sorusunu akıllara getirdi.

Baba saatlerce kızı için hastane aradı

Akşam saatlerinde yakında hastane bulamayan baba Ali Ekber Alp, uzun arayışlardan sonra Dilan’ı Bağcılar’da bulunan özel Işık Tıp Merkezi'ne yatırdı. Dilan’ın tedavisine burada devam edilecek.
Dilan Alp, 1 Mayıs için Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmak isterken polisin attığı biber gazı fişeğiyle yaralanmış, kaldırıldığı Bahçelievler Medicalpark Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Yaralanan Dilan’ın babası Hey Tekstil direnişinde bulunan Ali Ekber Alp çıkmıştı.
(soL - Rıfat Doğan)