Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Anadolu üç fidanı unutmadı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın katledilişlerinin 41′inci yılında ülkenin her yerinde gençlik sokağa çıktı, Denizlere devr...

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın katledilişlerinin 41′inci yılında ülkenin her yerinde gençlik sokağa çıktı, Denizlere devrim sözü verildi
Kocaeli
Kocaeli’de Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen Öğrenci Kolektifleri, Halkevleri, Liseli Genç Umut, ÖDP, Gençlik Muhalefeti, SGDF ve EMEP üyeleri Belediye İşhanı önünde toplanıp İnsan Hakları parkına yürüyüş düzenlediler.
Yürüyüş sırasında “Denizlere sözümüz devrim olacak”, “Mahir, İbo, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz” gibi sloganlar atıldı. Basın açıklamasından önce Fatih Daşğın kısa bir konuşma yaptı. Daşğın, “Bugün Taksim’de Denizleri anmak isteyen arkadaşlarımıza polis müdahale etti. Biz buradan arkadaşlarımızın direnişe selam yolluyoruz. Faşizme, emperyalizme, oligarşiye, gericiliğe karşı Denizlerin yolundan yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Okunan basın açıklamasında, “Emperyalistleri ve işbirlikçi AKP’yi kovacağız. Eşitliğin özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın ülkesini kuracağız” denildi.
Basın açıklamasının ardından türküler söylendi, Kolektif şiir atölyesinin şiir dinletisi oldu. Anma Dev-Genç marşı ile sonlandı.
kocaeli
Bursa
İdamlarının 41. yılında Denizler için Üç Fidan Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68′liler Birliği Vakfı’nın düzenlediği tören üç fidanın asıldığı sabah saatlerine dek sürdü.
Kolektifler anmanın yapıldığı anıta “Eşitlik, özgürlük, barış için Denizlerin yolundayız” pankartıyla bir yürüyüş gerçekleştirerek katıldı. “Denizlere sözümüz devrim olacak, yaşasın halkların kardeşliği, tek yol sokak tek yol devrim” sloganlarıyla alana katılan Kolektifler anıttaki vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.
Anma programı Denizlerin dönem arkadaşlarının konuşmalarıyla başladı. Ardından Öğrenci Kolektifleri adına konuşma yapıldı. Konuşmada Bugünün üniversitelileri itaatkâr, düşünmeyen bir kuşak olmayacağını ODTÜ’de direnerek, Dicle’de Beyazıt’ta 6. filoyu kıble edenlerin devamcılarına karşı üniversitelerini savunarak gösterdi. Bu zihniyete inat AKP gençliği değil Denizler gibi gençler olacağız” denildi. Konuşmaların ardından etkinlik Feryal Öney konseriyle devam etti. Konserden sonra Denizlerin arkadaşlarından Tuncay Çelen, Hacı Tonak, Cemil Orkunoğlu ve Erkin Fırat’ın katılımıyla birlikte bir forum yapıldı. Yaklaşık iki saat süren forumun ardından Can Dündar’ın “Delikanlım iyi bak yıldızlara” adlı belgeseli gösterildi.
Denizlerin idam edildiği saatte sabah 05.30′da anıt önünde saygı duruşu yapılarak anma sonlandırıldı.
bursa
Eskişehir
1972 yılı 6 Mayıs sabahı idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Eskişehir halkı tarafından unutulmadı. Çarşı tramvay durağı önünde toplanan üniversiteliler, “Gelenek sürüyor Dev-Genç yürüyor, Denizlere sözümüz devrim olacak” sloganlarıyla Hamamyolu Yapı Kredi Bankası önüne kadar yürüdü. Burada Eskişehir halkıyla buluşan üniversiteliler Adalar Migros önüne doğru yürüyüşe geçti. “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş, Mahir, İbo, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz” sloganlarıyla Adalar Migros önüne gelen Eskişehir halkı, okudukları marşlar ile 3 Fidan’ı andı. Okunan basın açıklamasında, devrim yolunda hayatını kaybeden devrimcilerin verdiği anti-emperyalist mücadelenin devam ettiği ve emperyalist politikaların Türkiye’deki uygulayıcısı AKP’ye karşı verilen mücadelenin devam edeceği vurgulandı.
eskisehir
Trabzon
KTÜ’de üniversiteliler üç fidanı katledilişlerinin 41. Yıl dönümünde düzenledikleri yürüyüşle andılar. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bir araya gelen üniversiteliler, “Savaşa, emperyalizme ve AKP’ye karşı Deniz olacağız” dediler. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla Amerikan emperyalizmi ve Trabzon’da bulunan NATO askerleri protesto edildi.
trabzon
Samsun
Liseli Genç Umut, Liseli Gençlik Muhalefeti, LÖB, Liseli Dayanışma ve Dev-Lis’in çağrısı ile Saat 18.00’de Öğretmenevi önünde bir araya gelen liseliler Çiftlik Caddesi Akbank önüne doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüş boyunca “Yusuf Hüseyin Deniz, Sürüyor Sürecek Mücadelemiz!”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği!” ve “Denizlere Sözümüz Devrim Olacak!” sloganları atıldı. Yürüyüşe halkın da alkışlarla destek verdiği görüldü.
Liseliler adına basın açıklamasını okuyan Eylül İnatçı ” Üzerimizde kurulmak istenen tüm baskılara ve yıpratma çabalarına rağmen bu üç yiğit devrimcinin yolundan ilerliyor ve onlara söz veriyoruz. Onların başlattıkları bu Devrimci mücadeleyi bizler tamamlayacak ve Devrimi biz gerçekleştireceğiz!” dedi.
Liseliler dışında eyleme Samsun Muhalefeti Halkevleri, ÖDP, 78liler, ESP, SDP ve Öğrenci Kolektifleri de destek verdi.
samsun
Bolu
Öğrenci Kolektifleri, Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti ve TKP’li Öğrenciler, idam edilmelerinin 41. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Bolu’da basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması bir gün önce etkinliğin duyurusu için afiş yapan üniversitelilere yapılan saldırının kınanmasıyla başladı ve gençliğin bugün Denizlerin mücadelesini yürüttükleri ve  emperyalistleri, işbirlikçi AKP’yi kovacaklarını  belirtmeleri ile son buldu.
?????????????
Kütahya
Kütahya’da üniversite öğrencileri idamlarının 41. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için bir yürüyüş gerçekleştirdi
Kütahya’da üniversiteliler katledilişlerinin 41. yılında 3 Fidan’ı andı. Sevgi Yolu’ndan Evkur önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından mücadelede yitirilenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından basın açıklaması ve Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ile Yusuf Aslan’ın son mektupları okundu. Sevgi Yolu’na sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından eylem sonlandırıldı.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
İzmir
İzmir’de Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, Genç-Sen ve HDK Gençlik Meclisi tarafından gerçekleştirilen yürüyüş ile idamlarının 41. yılında Denizler anıldı.
Deniz’leri anma yürüyüşü Alsancak Tansaş önünde başladı. Kıbrıs Şehitleri caddesi boyunca devam eden yürüyüşte “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. filoyu unutmayın” , “Denizlere sözümüz devrim olacak” sloganları atıldı.
Sloganlar eşliğinde cadde boyu yürüyüş devam etti ve Erbil Süel önünde basın açıklaması okundu. Açıklamada; “Deniz Gezmişlerin 41 yıl önce başlattıkları mücadele hiç durmadan sürdü. Gençliğin anti-emperyalist mücadelesi bugün emperyalizme karşı mücadelede yoluna devam etmektedir.Denizlere sözümüz var. Emperyalistleri ve işbirlikçi AKP’yi kovacağız. Eşitliğin özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın ülkesini kuracağız.” denildi.
Basın açıklaması ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Denizlere söylenen türkülerin ardından Gündoğdu marşı okundu ve saygı duruşuna geçildi. Ardından anma yürüyüşü sona erdi.
izmir-6mayis2013-2