Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganı bir öğrenciyi katletti

Ümraniye Dudullu 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde faşistlerin saldırısı sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti.  Okul ...

Ümraniye Dudullu 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde faşistlerin saldırısı sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti.  Okul önünde bir araya gelen öğretmenler ve öğrenciler, konuyla ilgili bir açıklama yaparak saldırıya tepki gösterdi, olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi

Ümraniye Dudullu 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde 22 Nisan’da sabahçı öğrencilerin çıkış saatinde 34.EK. 1615 plakalı araçla faşistler okulun önüne gelmişti. Aralarında Çekmeköy Ülkü Ocağı Gençlik Başkanı Nurullah Ç.’nin de bulunduğu bir grup faşist tarafından öğrencilere ateşli silah doğrultulmuştu. Grubun saldırısına maruz kalan Kürt öğrencilerden Mazlum Çelik (17) ve Kahraman Kaya (17) bıçaklanırken, Salih Koçin isimli öğrenci aldığı darbeler sonucu elmacık kemiği kırıldı.
Bu saldırıda ağır yaralanan Kahraman Kaya adlı öğrenci iki haftadır verdiği hayat mücadelesini 5 Mayıs akşamı kaybetti.
Eğitim- Sen İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri ve öğrenciler bugün (6 Mayıs) okul önünde bir araya gelerek konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Yapılan basın açıklaması metni şöyle:
“Kürt meselesinin çözüm sürecinin konuşulduğu bu dönemde siyasi parti liderlerinin miting meydanlarında kullandığı dilin yansıması okullarda şiddet oluyor, ölümlere sebebiyet veriyor. Kahraman Kaya’nın ölümü miting meydanlarında “vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarına cevap verdiği bir atmosferin ürünüdür. Diğer taraftan okul öğretmenleri okul idaresini ülkücü örgütlenme konusunda uyarmasına rağmen, okul idaresi bu uyarıları dikkate almamış, adeta bu olayın yaşanmasına davetiye çıkarmıştır. Öğrencilerin ülkü ocağı örgütlenmesine yönlendirildiği sınıf ortamlarında toplantıya davet edildikleri ifade edilmektedir. Bu toplantı çağrılarına itiraz eden öğrenciye öğretmen tarafından müdür yardımcısı Tacettin Güneş’in haberi olduğu söylenmiştir.
Yıllardır bahsettiğimiz sorunların sonucu olarak eğitimin niteliği azalmış, içi boşaltılmıştır. Okullar ülkü ocakları örgütlenmelerine cemaat sohbetlerinin yapıldığı cemaat örgütlenmelerine terk edilmiştir. Anlaşılmaktadır ki okul idaresi bu faaliyetlere göz yummuştur.  Okul idaresiyle ilgili idari soruşturma ve adli takip başlatılmalı, olayla ilgili soruşturma sonuçlanana dek görevden alınmalıdır.
Olay gününe kadar okul çıkış saatlerinde devriye gezen polis ekipleri olmasına rağmen olay günü okul çıkışına gelmemiştir. Okul idaresi ve polis olaya tanık olan öğrencilere ifadeleriyle ilgili yönlendirmede bulunmuşlardır. “Kız meselesine” indirgemeye çalışılan organize bir tutumun olduğunu bize göstermektedir. Geçmiş dönemlerde alışık olduğumuz olayın üzerini kapatma girişimlerine müsaade etmeyeceğimizi, olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailesine başsağlığı diliyoruz”
Açıklamanın ardından eylem sona erdi.