Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

FKF’den Deniz heykeline sahip çıkan aydınlara teşekkür mektubu

Fikir Kulüpleri Federasyonu, dün Deniz Gezmiş heykelinin yeniden üniversiteye dikilişine desteklerini sunan aydınlara teşekkürlerini il...

Fikir Kulüpleri Federasyonu, dün Deniz Gezmiş heykelinin yeniden üniversiteye dikilişine desteklerini sunan aydınlara teşekkürlerini ileten bir açıklama yayınladı.
FKF, “Sanatın “uyumlulaştırılmaya” çalışıldığı bu dönemde, iktidara karşı korkusuzca sanatı ve Denizleri savunan, imza metnimize imza vererek ya da bizzat yanımıza gelerek bizimle olan tüm aydınlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Açıklama şöyle:
Fikir Kulüpleri Federasyonu Türkiye’nin Aydınlık Birikimini Selamlıyor!
Mücadelemize Güç Veren Tüm Aydınlarımıza
,
Fikir Kulüpleri Federasyonu, 6 Mayıs günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne Deniz Gezmiş heykeli dikti, ancak üniversiteye yönetimi heykeli gece yarısı adeta kaçırdı. FKF, o günden itibaren heykeli almak ve üniversiteye tekrar dikmek için çalışmalar yürüttü. Yoğun çalışmalarımız sonucunda 23 Mayıs günü yaptığımız etkinlikle bir gece yarısı gizli saklı kaldırılan heykelimizi üniversiteye tekrar getirdik.
Deniz Gezmiş heykelinin üniversiteye dikilmesi için verilen ve başarıyla sonuçlanan çalışmamız elbette ki sadece bizim ürünümüz değildi. Tüm süreç boyunca Türkiye’de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mirasını sahiplenen siz değerli aydınlarımızın desteğini arkamızda hissettik. Bu destek hem mücadelemize hem de ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı pekiştirdi.
Türkiye; heykellerin yıkıldığı, sansürlendiği; tiyatro sahnelerinin, Emek sineması gibi tarihi sinema salonlarının yıkılarak alışveriş merkezlerine çevrildiği; oyunların “milli ve manevi değerlere aykırı” olduğu gerekçesiyle yasaklandığı, basıldığı; sanatın ülkeyi yöneten gerici yönetimin çıkarlarıyla uyumlulaştırılmaya çalışıldığı karanlık bir dönemden geçiyor. Ancak biz bu vesileyle bir kez daha gördük ki, karanlığa karşı aydınlığı savunan sizin gibi değerli aydınlarımız var oldukça işleri hiç kolay değil! 23 Mayıs günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bir kez daha gördük ki gençliğin ve aydınların buluşması bize umut, AKP’nin rektörlerine korku veriyor.
Sanatın “uyumlulaştırılmaya” çalışıldığı bu dönemde, iktidara karşı korkusuzca sanatı ve Denizleri savunan, imza metnimize imza vererek ya da bizzat yanımıza gelerek bizimle olan tüm aydınlarımıza teşekkür ediyoruz. Fikir Kulüpleri Federasyonu ve karanlığa karşı aydınlığın savunucusu herkes varlığınızla daha güçlü! İyi ki varsınız!
Saygılarımızla…
Fikir Kulüpleri Federasyonu