Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

GİDEN VE KALANLAR...

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediye, Kasımpaşa'yı konuk etti. Ev sahibi ekip İstanbul Büyükşe...

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediye, Kasımpaşa'yı konuk etti.

Ev sahibi ekip İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un maç öncesi mutlak kazanması gerekirken sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı ve Süper Lig'den düşen son takım oldu.

Bu sonuçla 36 puanda kalan Belediye, ligi 16. sırada bitirerek alt lige düştü.

İşte ligin alt sırasının son hali

14. Akhisar Belediyespor 42
15. KDÇ Karabükspor 40
16. İstanbul B.B 36
17. Orduspor 29
18. Mersin İ.Y 22

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya, Nihat Mızrak, Erdinç Sezertam

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eduardo, Geraldes (Dk. 59 Visca), Can Arat, Zayatte, Ekrem Ekşioğlu (Dk. 82 Ömer Can Sokullu), Tayfun Pektürk (Dk. 46 Zeki Korkmaz), Mahmut Tekdemir, Holmen, Doka, Tevfik Köse, Zenke

Kasımpaşa: Isaksson, Erhan Kartal, Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, Sancak Kaplan, Djalma, Ernst, Kerem Şeras, Özer Hurmacı (Dk. 67 İbricic), Adem Büyük (Dk. 69 Halil Çolak), Uche (Dk. 78 Hüseyin Kala)

Goller: Dk. 2 Tevfik Köse (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 56 Djalma, Dk. 89 Halil Çolak (Kasımpaşa)
Sarı Kart: Dk. 51 Zenke (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

AKHİSAR LİGDE KALDI

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Orduspor ile Akhisar Belediyespor karşılaştı

Akhisar Belediyespor, daha önce ligden düşmesi kesinleşen Orduspor'u 2-0 mağlup ederek ligin son haftasında ligde kalmayı başardı. Akhisar'a galibiyeti getiren golleri 39 ve 50. dakikalarda Bruno Mezenga kaydetti.

Bu sonuçlarla puanını 42'ye yükselten Akhisar ligde kaldı. Orduspor ise gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele edecek.

Stat: 19 Eylül
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mühittin Gürses, Asım Yusuf Öz

Orduspor: Fevzi, Ömer, Şamil, Ali, Stancu (Dk. 74 Erdal), Ferhat Öztorun, Anıl, Barral (Dk. 85 Burak), Monje, Roversio, Ferhat Çökmüş (Dk. 46 Murat)

Akhisar Belediyespor: Oğuz, Çağdaş, Merter, Sertan (Dk. 62 Emin), Uğur, İbrahim, Güray, Emrah, Bilal (Dk. 82 Mustafa), Bruno (Dk. 62 Kerem), Gekas

Goller: Dk. 39 ve 50 Bruno (Akhisar Belediyespor)
Sarı kart: Dk. 67 Ferhat Öztorun (Orduspor)

KARABÜK DİRENDİ VE KALDI

Spor Toto Süper Lig 34. hafta maçında sahasında F.Bahçe'yi ağırlayan KDÇ Karabükspor rakibini 3-2 yenerek ligde kaldı.

ALİ CAN
F.Bahçe'nin lig için zaten beklentisi yok. G.Saray şampiyon olmuş, geçen hafta da şampiyonu yenmiş! Ama Kocaman’ın 2 sene önceden hesabı vardı. Maçı ciddiye alacağı çıkardığı kadrodan belliydi. Karabük’ün düşme korkusu o kadar hissedildi ki, İstanbul’da olan kulaklar maça da tesir etti. İlk yarı farklı ikinci yarı farklı Karabük vardı. İlhan girdi, takım çoştu. F.Bahçe daha fazla direnemedi. Lualua son sözü söyleyerek Karabük’ü 1.Lig’de bıraktı. Yani kendi göbeğini kendi kesti. 3-2’lik galibiyetle alınacak ders; işini son haftaya bırakma oldu!

F.Bahçe ilk kez geldiği 14’te iki pozisyon birden buldu. Önce Topal vurdu, Tomic kornere yolladı, kullanılan kornerde ön direkte Gökhan topu tamamlamak istedi, Tomiç bir kez daha gol değil dedi. 30’da Webo döndü vurdu, Tomic parmak uçlarıyla golü önledi, korner. Bu kadar atağın ardından golü atacağını belli etti sarı-lacivertliler 33’de Sow ortaladı, Topuz kafayı Tomiç’in uzanamayacağı yere vurdu: 0-1.

45’te Karabük adına Shelton gole yaklaştı, Mert kaleyi terk ederek golü önledi. Devre F.Bahçe lehine kapandı. Ama 47’de Mert’in Gökhan’ı düşürmesi Karabük’ü hayata bağladı. 48’de Lualua penaltıdan skoru beraberliğe taşıdı: 1-1. Ne maç oluyor ama 50’de İlhan Parlak arayı gördü, Ahmet İlhan tamamladı: 2-1. Sevinç görülmeye değerdi.

LUALUA AFFETMEDİ!

69’da Zigler’in ortasına Webo kafayı vurdu, Tomiç beraberliğe izin vermedi. 75’de skor tekrar eşitlendi. Kullanılan kornerde Erdem, kaleci Tomic’ten önce kafayı vurdu, top Webo’nun önüne düşünce golcü affetmedi bu hatayı: 2-2. 77’de tekrar Karabük öne geçti. Lualua attığı muhteşem golle, taklasını da yaparak imzasını attı: 3-2. Karabük, maç sonu itibarıyla Belediye’nin de yenilmesiyle Süper Lig’e tekrar tutundu. Hayat böyle işte; biri düşecek biri ligde kalacak.