Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Hava-İş: ‘Ya şalter inecek ya 305 girecek’

Hava-İş üyeleri THY’de 15 Mayıs’taki grev öncesinde son cumartesi eylemi için İstanbul’daki Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklam...

Hava-İş üyeleri THY’de 15 Mayıs’taki grev öncesinde son cumartesi eylemi için İstanbul’daki Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Hava-İş üyelerine DİSK, KESK, TMMOB, TTB başta olmak üzere muhalefet bileşenleri destek verdihavais-taksim-eylemine-polis-engeli. İşçiler 15 Mayıs günü greve gideceklerini belirtti ve haykırdı: ‘Ya şalter inecek ya 305 işe girecek’
Saat 15.22: Atilay Ayçin’in yaptığı konuşmanın ardından eylem sona erdi.
Saat 15.16: Atilay Ayçin, herkesi 15 Mayıs günü saat 10.00′da direniş alanında yapacakları basın açıkalmasına davet etti.
Saat 15.11: Atilay Ayçin, işlerine geri dönmek için mücadele eden 305 THY işçisinin işlerine geri dönmeden sözleşmenin imzalanmayacağını belirtti ve THY’de uluslararası standartların uyuglanmasını talep etti.
Saat 15.08: Atilay Ayçin, “Çarşamba günü göreceğiz, tanklarla, tüfeklerle, eğitilmiş itlerinizle gelin, hiçbir personel uçmayacak” dedi.
Saat 15.00: Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY’deki işten çıkarmaların yasadışı ve hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini söylüyor. 347 gündür Türkiye’nin her tarafını dolaştıklarını ancak barış getirme iddiasındaki siyasilere ve Başbakana ulaşamadıklarını belirten Ayçin, THY’de açtıkları tüm işe iade davalarını kazandıklarını fakat THY yönetiminin mahkeme kararlarını dikkate almadığını söyledi.
Saat 14.56: Hava-İş üyeleri “Ya 305 girecek ya şalter inecek” sloganları atıyor. Galatasaray Lisesi önünde polis kuşatması sürüyor.
Saat 14.50: Hava-İş üyesi çok sayıda işçi Galatasaray Meydanı’na geldi.
Saat 14.10: Emekçilerin etrafı, İstiklal Caddesi’ni iki yönlü kapatan çevik kuvvet polisleri tarafından çevrildi.  Emekçiler “THY işçisi yalnız değildir” ve “İşçilere değil çetelere barikat” sloganlarını atıyor.
Saat 14.05: Galatasaray Lisesi önünde 600′ü aşkın kişi Taksim’e yürümek için bir araya geldi. DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin yanı sıra Türk-İş’e bağlı Kristal-İş, TÜMTİS ve Yol-İş üyeleri ile demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve gençlik örgütleri de eylemde yerini aldı.
halkevleri-kolektifler-havais-eyleminde
Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri slogan atıyor: “Faşizme Ölüm Tek Yol Devrim!”
havais-eylemine-kurumlardan-destek
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin yanı sıra Hey Tekstil işçileri, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, ÖDP, Gençlik Muhalefeti, TKP, EMEP, SDP, BDSP, DİP, Kaldıraç, TKP 1920, DİP, Politeknik ve Genç Umut da flamalarıyla Galatasaray’da…