HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Hayır, yanılıyorsun başbakan; bu mesele Türkiye'nin değil, sadece senin meselendir!

Anneler Günü etkinliğinde katılan Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki çifte patlamayla ilgili de konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalar...

Anneler Günü etkinliğinde katılan Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki çifte patlamayla ilgili de konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları..

"SURİYE AK PARTİ'NİN DEĞİL TÜRKİYE'NİN MESELESİDİR"

Türkiye'nin soğukkanlılığı test ediliyor. Türkiye kirli senaryonun içine çekilmek isteniyor. Hatay ilimizde bir takım hassasiyetleri kaşıyarak, fitne çıkarılmak isteniyor. Bu tür girişimler karşısında serin kanlı olduk, olacağız. Aklı selim dışına çıkarak, bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz.Bu ayırımın altını özellikle çiziyorum. Suriye'deki mesele, Ak Parti'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Milletimizin meselesidir.
 
"GÜN YARALARI SARMA GÜNÜDÜR"

Bazılarının adete suçluyu korurcasına, Ak partinin dış politikasını hedefe aldığını söyleyen Başbakan Erdoğan,"Bugün bir olmak zordundayız. Bugün 76 milyon acıyı paylaşmak, saldırılara göğüs germek, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zorundayız. Bugün böbürlenme günü değildir. Bugün suçlama günü değildir. Gün, daha yaralar sarılmadan, meseleyi siyasi çıkar meselesi haline getirme günü değildir. En hafif tabiriyle bunu yapmak ahlaksızlıktır" şeklinde konuştu.

SALDIRILAR SURİYE POLİTİKASINA DEĞİL, BÜYÜYEN TÜRKİYE'YE

Suriyle kaynaklı olarak nitelediği saldırıları Türkiye'nin Suriye politikasına bağlamanın sorumsuzluk olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin Suriye'de yaşananlara sessiz kalması halinde bile hedef olacağını söyledi. Erdoğan, "Türkiye vurdumduymaz olsaydı bile bu tahrikler yapılacaktı. Bu saldırılar yine gerçekleşecekti. Bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik saldırılar değildir. Bu saldırılar bölgede büyüyen, gücünü hissetinen Türkiye'ye yönelik saldırılardır"şeklinde konuştu.

Erdoğan daha sonra şöyle devam etti:
Bu saldırıların amacının milletin arasına nifak sokmak olduğunu söyleyen Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Buna izin vermeyeceğiz. Buna asla müsade etmeyeceğiz. Hassasiyetlerin kaşınmasına asla ve asla göz yummayacağız. Herkes ama herkes soğuk kanlı olmak, özellikle de açıklamalarından dolayı sorumlu olduklarını bilmek zorundadır. Birilerinin Şam'daki canilelerle gönül bağı olabilir. Birilerinin eli kanlı törer örgütleriyle muhabbeti olabilir. Birilerinin bir mezhep çatışmasına, ellerinde körükle gitme niyeti olabilir. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Türkiye düşmanlarını sevindirmeyeceğiz. Bu alçakları asla sevindirmeyeceğiz. Bunların Türkiye içinde ellerini ovuşturararak fırsat kollayan uzantılarına fırsat tanımayacağız. Düşmana inat, birbirimize daha fazla kenetlenecek, diri olacağız.

Business News