Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Egemen Bağış'ın freni boşaldı: 'Oğlunun ipini çek'

AB Bakanı Egemen Bağış, AKP'nin kirli dilini Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'a da uzattı. ...

AB Bakanı Egemen Bağış, AKP'nin kirli dilini Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'a da uzattı.
Katıldığı bir açılışta Reyhanlı'daki patlamayı değerlendiren Bağış, bombaları Türkiye'nin huzuruna, kardeşlik dokusuna, kalkınmasına atılmış bombalar olarak nitelendirirken "Anne sevgisinden nasibini alamamış olanların, canilerin, Reyhanlı'da anneleri de hedef alan ve birçok anneyi ağlatan bu saldırıları hepimizi çok üzdü. Adeta anneler günün bizler için matem gününe döndürdü" dedi.
Öte yandan aynı Bakan Bağış, anneler gününde, AKP'ye egemen savaş dilini, Beşar Esad'ın annesine çirkince uzatmakta da bir sorun görmedi.
"Evlat acısı deme, oğlunun ipini çek"
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'a çağrıda bulunan Egemen Bağış, "Sayın Enise Mahluf Suriye'deki eli kanlı diktatörün annesi. Hiçbir anne bir zalim doğurmak istemez. Hiçbir anne kendi insanını katleden, kendi şehirlerini bombalayan, günde ortalama 150 vatandaşını öldüren bir caninin anası olmak istemez. Sayın Mahluf, oğlunun kulağını da çek, ipini de sen çek. Belki evladının acısı yüreğini dağlar ama milyonlarca evlat kazanırsın, milyonlarca evladın hayır duasını alırsın" şeklinde konuştu.
Bağış, Enise Mahluf'un "oğlumun sonu Kaddafi'den beter olacak" dediği biçiminde menşei meçhul iddialarda bulundu.