Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi yönetiminden Uğur Tekdal’a ‘hayat’ yasağı

Hapishane yönetimi tarafından tedavisine imkan verilmeyen, ilaçları “yasak” denilerek engellenen Uğur Tekdal için üniversiteliler imza ...

Hapishane yönetimi tarafından tedavisine imkan verilmeyen, ilaçları “yasak” denilerek engellenen Uğur Tekdal için üniversiteliler imza topluyor
Uğur Tekdal hapishanelerdeki yüzlerce hasta mahpustan biri. Tutuklanmadan önce yakalandığı ülseratif kolit hastalığı, hapishane yönetiminin tedavi imkanı tanımaması ve dışarıdan gönderilen ilaçların engellemesi nedeniyle ilerliyor.
ANF’ye konuşan Uğur’un babası Ahmet Tekdal oğlunun 70 kilodan 40 kiloya düştüğünü ve ayakta duramadığını söyledi. Tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi gereken Uğur’un sevki yapılmıyor.
Uğur Tekdal’ın babasına aktardığı bilgilere göre Uğur, hastaneye götürülüyor ve doktor ağrı kesici verip gönderiyor. Doktorun yazdığı iki ilaçtan biri hapishane yönetimi tarafından verilirken diğeri “yasak” olduğu gerekçesiyle verilmiyor. Uğur ise “Bu durumun sorumlusu Adalet Bakanlığı’dır, devlettir” diyor. Baba Tekdal, oğlunun tahliyesinden önce tedavi olmasını istiyor.
Üniversitelilerden imza kampanyası
Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu, Uğur Tekdal’ın serbest bırakılması için Türkiye çapında bir imza kampanyası sürdürüyor. İmzalar Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.
Gizli tanık ifadesi üzerine tutuklandı
İstanbul Üniversitesi Adalet Yüksek Meslek Okulu 2’inci sınıf öğrencisiyken 5 Haziran 2012 tarihinde üniversitede karışmadığı bir olaydan dolayı gözaltına alınan Uğur Tekdal, gizli tanık ifadesi üzerine tutuklanarak Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ne gönderildi ve 1 yıldan buyana de tutuklu.