Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Kayseri'den Kartal'a veda busesi

SEZON sonu maçı, hem Kayseri hem Beşiktaş rahat... Beklenti oyuncuların bu karşılaşmayı angarya olarak göreceği yönündeydi ama hiç de öy...

SEZON sonu maçı, hem Kayseri hem Beşiktaş rahat... Beklenti oyuncuların bu karşılaşmayı angarya olarak göreceği yönündeydi ama hiç de öyle olmadı... Çok keyifli bir mücadele izledik.

KARŞILIKLI iki frikik tehlikesiyle başladı maç. 6’da Oğuzhan vurdu, Gökhan çıkardı, 20’de ise Ceyhun vurdu, Cenk kornere çeldi. 26’da yine Oğuzhan vardı Beşiktaş’ın pozisyonunda. Nefis bir bacak arası attı Simic’e ve sağ çaprazdan sol çatalı düşündü fakat top direği yaladı. 40’ta bir kez daha Oğuzhan. Ceza sahasının içinde sağdan geldi pas. Hemen vurmadı, feyk atıp önünü açtı, sol ayağından çıkan zayıf plaseyi Gökhan kurtardı.
BURADA bir parantez açalım. Sezonu bitirdi Beşiktaş. Kupa kazanamadılar ama müthiş bir yetenek kazandılar: Oğuzhan Özyakup...

DEVAM edelim maça. 45+1’de çok yaklaştı gole Kayseri. Escude’nin en büyük zaafı ağır olması. Bobo ilk anda adeta uzadı yanından Fransız’ın ama sonra topla yavaş kalınca yakalandı. Şutu tam atarken uzattı ayağını Escude ve top yan ağlara gitti.
50’DE Beşiktaş geldi. Hilbert sağdan son çizgiye inip çevirdi, Olcay ön direkte çok müsaitti ama kafayı vuramadı, top saçlarını sıyırdı. 53’te Veli kaybedince ev sahibi kontratağı buldu. Cleyton’dan pası alan Mouche sağ çaprazdan yakın direğe vurdu, Cenk’i geçemedi.

MUHTEŞEM GÖKHAN

SONRAKİ 10 dakikada inanılmaz bir Beşiktaş baskısı vardı. Ama final pasları telaşlı ve isabetsiz olunca ne net pozisyonu ne de golü bulabildiler. Sadece 57’de bir kıvılcım oldu. Zurab altıpasın içinde uzaklaştırmak isterken top Hilbert’e çarptı, Gökhan son anda kornere attı.

70’TE ise golü attı Kayseri. Mouche sağdan geldi, Süzen’i ekarte edip ortayı kesti, arka direkte Yener, Hilbert’in önünden kafasını uzattı: 1-0...

SONRA yine Beşiktaş yüklendi. 73’te Sivok neredeyse sıfırdan vurdu, Gökhan ayaklarıyla çıkardı. 76’da Dentinho ceza sahasının içinden denedi, yine Gökhan. 82’de Oğuzhan... Bu kez de Salih’e çarpıp auta...

NOKTAYI ise ‘Beşiktaş’ın çocuğu’ koydu. Bobo attı. Kornerde öne koşuyu yaptı. Hilbert, Sivok ve Escude’nin arasından vurdu kafayı 2-0 yaptı. Ardından da sevinmedi gole ve Kayseri forması altında Beşiktaşlılar’dan ‘Helal olsun’u aldı.