Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

LGBT’ler tek ses oldu: 'Eşitlik yoksa barış da yok!'

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında bu sene 6. kez düzenlenen “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” yüzlerce LGBT’nin ve...

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında bu sene 6. kez düzenlenen “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” yüzlerce LGBT’nin ve ayrımcılık karşıtının katılımıyla gerçekleşti. Gökkuşağı bayraklarının taşındığı yürüyüşte eşitlik talebi ön plana çıktı.
17 Mayıs 1990 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından eşcinselliğin akıl hastalıkları listesinden çıkarılması vesilesiyle her sene düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, bir dizi etkinlik ve panelin ardından “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” ile son buldu. Kurtuluş Parkı’nda bir araya gelen kitle, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının yanı sıra, nefret suçlarındaki artışa dikkat çekmek için Sakarya Meydanı’na kadar yürüdü.
“LGBT’lere yönelik ilan edilmemiş savaşa son” ana pankartının arkasından yürüyen kitle, “Homofobi, transfobi öldürür”, “Teslim olmak yok homofobi ezilecek”, “Katilleri bulmayan suç ortağıdır” yazılı dövizler ve gökkuşağı bayrakları taşıdı. LGBT aileleri, “Babanım yanındayım, annenim yanındayım” dövizleriyle yürüyüşteki yerini aldı. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Susma haykır eşcinseller vardır”, “Eşitlik yoksa barış da yok”, “Gerici, faşist, homofobik AKP” sloganlarının atıldığı eylem Sakarya Meydanı’nda okunan basın açıklaması ile son buldu.
Açıklamada, “Lezbiyenler, geyler, biseksüeller, translar olarak şiddete maruz kalıyor, öldürülüyoruz. Eğitim hayatından çalışma hayatına ayrımcılığa uğrayan, dışlanan, sırf cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden ötürü kamusal alandan bütünüyle kovulan LGBT’lerin hayatlarını idame ettirmeleri neredeyse imkânsız hale getiriliyor” ifadelerine yer verildi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının yasaklanması talebi yükseltildi.
Gökkuşağının Kızılı yürüyüşe “Eşit yurttaşlık sosyalizmde” pankartı, kızıl gökkuşağı bayrakları ve dövizleriyle katıldı.
(soL - Tunca Özlen)