HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

PADİŞAH SONA DOĞRU HIZLA...!

Gezi Parkı'nda günlerdir süren bekleyiş ve doğaya sahip çıkma hareketine üç büyük takımın taraftar grupları da katıldı. 4 günden ...

Gezi Parkı'nda günlerdir süren bekleyiş ve doğaya sahip çıkma hareketine üç büyük takımın taraftar grupları da katıldı.

4 günden bu yana Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden binlerce kişi, park içinde beklemeye koyulmuş ve polisin kalabalığa karşı biber gazlı müdahaleleri büyük tepki toplamış durumda.

Protesto gösterilerine bu akşam itibariyle Beşiktaş (Çarşı), Fenerbahçe (12 Numara) ve Galatasaray (UltrAslan) kulüplerinin taraftar grupları da katıldı. Çarşı grubu gösterilere dün de katılım göstermişti.

Twitter üzerinden yapılan çağrıya olumlu yanıt veren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın taraftar gruplarının, 18:00 itibariyle İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Lisesi'ne ulaştı. Taraftarların katılımıyla birlikte Taksim Gezi Parkı'ndaki kalabalığın akşam saatlerinde 50 bin kişiye ulaşabileceği belirtildi.

Öte yandan bugün öğle saatlerinde Taksim-Beşiktaş arasında yolun trafiğe kapatılmasında, Çarşı grubunun meydana ulaşmasını engelleme isteğinin yattığı ifade ediliyor.

Polis çevirme yapıyor

Özellikle Kabataş İskelesi civarında, sırtında Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş forması bulunan taraftarları polis çevirip nereye gittiğini soruyor. Yine Kabataş civarında bulunanlardan aldığımız bilgilere göre polisin bazı taraftarları gözaltına da aldığı söyleniyor.

Göztepe ve Karşıyaka taraftarları da destek veriyor

İzmir'in iki köklü kulübü Göztepe ve Karşıyaka'nın taraftar grupları da Gezi Parkı için harekete geçti. Alsancak İskelesi'nin önünde toplanan kalabalığa destek veriyorlar.

Business News