Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Redhack belgesi sonrası tutuklanan askerin ablası konuştu

Reyhanlı katliamı konusunda AKP’nin desteklediği El Nusra Cephesi’ne işaret eden istihbarat belgelerini sızdırmakla suçlanan er M.U.K.’...

Reyhanlı katliamı konusunda AKP’nin desteklediği El Nusra Cephesi’ne işaret eden istihbarat belgelerini sızdırmakla suçlanan er M.U.K.’nin ablası, soL gazetesine konuştu.
Reyhanlı katliamını AKP’nin desteklediği El Nusra Cephesi’nin yapmış olması ihtimalini güçlendiren jandarma istihbarat raporlarını, RedHack’e vermekle suçlanan er M.U.K.’nin, avukat olan ablası Ceren K. konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
soL gazetesinin haberine göre, süreçle ilgili henüz bir şey yapmadıklarını ifade eden Ceren K., ailesiyle birlikte konuşmama kararı aldıklarını söyledi ancak basında yer alan bazı iddialara isyan etti. Kardeşinin adının açıkça yazılmasına tepki gösteren Ceren K., “Bazı haberlerde ‘belgeleri sızdıran er’ diye bahsediliyor. Böyle bir şey yok. Kardeşim şu an sadece şüpheli ve bu suçlama ispat edilenen kadar masumiyet karinesi var. Adının açıkça yazılması da bir hak ihlali. Sosyal medyada adını açıkça yazarak kampanya başlattılar. Neden böyle bir şey yaptıklarını anlayamıyorum. Yardım etmeye çalıştıklarını biliyorum ama bu şekilde olmamalıydı” dedi.
Kardeşi M.U.K.’nin isnat edilen suçu işlediğine dair herhangi bir delil sunulamadığına dikkat çeken Ceren K., “Henüz önümüze bir delil koyabilmiş değiller” dedi. M.U.K.’nin sorgu sırasında “Halkım kirli bir savaşa çekilmek üzereydi ve belge önümde duruyordu. Bir karar vermeliydim. Doğru olanı yaptım. İçim rahat” şeklinde ifade verdiği iddialarına da değinen abla, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Belgeleri kimin sızdırdığı bilinmiyor. Kardeşimi bir delille tutuklamadılar. Neden böyle bir şey söylesin? Basında, sosyal medyada birçok şey yazılıp çiziliyor. Bazılarına yanıt vermeye çalışıyorum ama binlerce şey yazılıp çiziliyor. Çok sayıda mesaj geliyor. Hepsine yetişemiyoruz. İmkanlarım elverdiği ölçüde, bilgilendirmeye çalışıyorum insanları. Kardeşimin bu şekilde ifade verdiği iddiası kesinlikle ve kesinlikle yalan” dedi. Ceren K., kardeşinin RedHack üyesi olduğu yönündeki haberlerin de doğru olmadığını belirtti.
Amasya’da görev yapan er M.U.K., RedHack’in internet üzerinden yayınladığı jandarma istihbarat belgelerini, bu gruba ulaştırmakla suçlanıyor. Amasya Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan M.U.K., Sivas’taki Askeri Savcılık tarafından tutuklandı. İşkence gördüğü belirtilen M.U.K. ile ilgili soruşturma süreci devam ediyor. AKP hükümetini Reyhanlı katlimanı ve saldırgan Suriye politikası konusunda zor durumda bırakan belgeleri, er M.U.K.’nin sızdırdığı iddiasının neye dayandırıldığı, hükümet yetkilileri tarafından kamuoyuna açıklanmadı.SOL.ORG