Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Reyhanlı’da katliamın 1. haftasında bu kez polis saldırdı: “Reyhanlı burada, Tayyip nerede!”

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 günü yaşanan bombalı saldırıların birinci haftasında KESK’e bağlı sendikaların ve CHP’nin ilç...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 günü yaşanan bombalı saldırıların birinci haftasında KESK’e bağlı sendikaların ve CHP’nin ilçe örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen protesto sırasında yoğun çatışmalar yaşandı. Polisin engelleme girişimlerine karşın yüzlerce kişi Belediye Meydanı’na girdi ancak şiddetli saldırı sonucunda yeniden dışarı çıkarıldı. 11 Mayıs katliamının birinci haftasında bu kez polisin gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda kişi yaralandı ve gözaltına alındı

13.20 Antakya’dan gelenler, 13.45′teki anmalara katılmak üzere dönüş yolunda.
13.15 Polisin hedef gözeterek gaz bombalarıyla saldırması sonucunda çok sayıda yaralı ve sayısı belirlenemeyen gözaltılar var. TOMA’lı, gaz bombalı saldırılar sonucunda eylemciler kent merkezinden zorla çıkarıldı.  Kent girişi ve çıkışlarına polis barikatları kuruldu.
13.09 Reyhanlı ana caddede çevik kuvvet polisleri yürüyor. Halk alkış ve ıslıklarla polisi protesto ediyor.
13.07 Reyhanlı ara sokaklarında polis saldırısı. Polis halkı zorla kent merkezinden uzaklaştırmaya çalışıyor.
13.03 Reyhanlı’da polisin saldırısından birçok kişi yaralandı. Halk sokaklara çekildi direniş devam ediyor.
13.00 Polis şimdi de TOMA’dan tazyikli su sıkarak saldırmaya başladı. Çevik kuvvet bir yandan da gaz bombalarıyla saldırıyor.
12. 57 Polis bir kez daha saldırdı. Halktan “Hükümet istifa” sloganları yükseliyor.
12.54 Bir kez daha müdahale geldi. Meydanda yoğun gaz var.  Eylemciler kol kola girerek kararlı bekleyişlerini sürdürüyor. Eylemciler patlamalarda yıkılan binaların önüne giderek karanfil bırakmak istiyor.

12.53 Polis saldırısından sonra Reyhanlılı gençler bir daha toplanıyor ve yürümeye hazırlanıyor. Şu anda pankart açıldı ve polis barikatına doğru yürünüyor.
12.47 İki yurttaş, başlarına gaz bombası kapsülü isabet etmesi sonucu yaralandı.
reyhanli212.45 Polis Reyhanlılılara gaz bombaları atıyor.
12.42 Polis 11 Mayıs günü bombaların patladığı Belediye Meydanı’nda eylem yapan halka sprey gazla saldırdı. Halk polisi yuhaladı ve hükümet karşıtı sloganlar atmaya başladı.
12.18 Reyhanlılılar bombaların patladığı Belediye Meydanı’nda eylemlerini sürdürüyor. Üç otobüs dolusu polis bir TOMA ile bölgeye ilerliyor.
12.15 Reyhanlı’nın AKP’li belediye başkanı Hüseyin Şanverdi, eylemciler arasında yer alan CHP milletvekili Hasan Akgöl’ü telefonla arayarak, Akgöl’ü provokasyon çıkarmakla suçladı. Belediye başkanının tehditkar ifadeler kullanması karşısında eylemciler Şanverdi’yi yuhaladı.
12.14 Polis barikatı işe yaramadı. Ara sokaklara dağılan halk belediye meydanına girdi.
12.01 Polis barikatı açmayınca, kitle aniden ara sokaklara dağıldı ve ara sokaklar üzerinden bombaların patladığı bölgeye doğru ilerlemeye başladı.
11.57 Barikat önünde gerginlik sürüyor. Eylemciler arasında 11 Mayıs patlamalarında yaralanan Reyhanlı sakinleri de var.
11.52 Öfkeli halk barikatın açılmasını istiyor. Reyhanlı’ya bütün giriş-çıkışlar engelleniyor
11.47 Aileler polis barikatına şişe ve sopa fırlatıyor.
11.45 Taziye çadırlarından aileler kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak “Reyhanlı burada Tayyip nerede”, “Reyhanlı burada Tayyip Amerika’da” sloganları ile yürüyerek polis barikatının önüne geldi.
11.35 Kitle “Vali istifa” diye slogan atıyor. Eylemcilerin yüklenmesiyle barikatı kısmen aşılırken, polis yeniden barikat oluşturdu.
11.28 Polis barikatı açmadı ancak kitle geri adım atmayarak yürüyüşe geçti.  Kitle “AKP’nin polisleri yıldıramaz bizleri”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Katiller bulunsun, hesap sorulsun” diye slogan atıyor.
11.10 Polis barikat kurdu ve saldırıya hazır halde bekliyor. Kitle örgütü temsilcileri polis yetkilileri ile görüşerek, barikatın kaldırılmasını istiyor.
11.05 Eylemciler “Oyunlarımız vardı oynadığımız kardeşçe / Söndürdünüz ocağımızı kalleşçe -Reyhanlı Halkı” yazılı bir pankart açtı.
11.00 Eylem öncesinde halkı eyleme katılmamaya çağıran bir bildiri dağıtan polis sokakları ablukaya almış durumda. Eylem alanında çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA adlı zırhlı araçlar var.
10.55 Eğitim Sen, Tüm Bel Sen, Reyhanlı Çerkez Derneği ve CHP’nin Reyhanlı ilçe örgütlerinin katliamın birinci haftasında çağrısını yaptığı anma ve protesto eylemi için yüzlerce kişi Reyhanlı girişinde toplandı.
Antakya’da da içinde Halkevleri üyelerinin de olduğu bir grup destek için ilçeye geldi.