Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

‘Şampiyon olduk, Taksim’e aktık, çukura düşmedik’

Dün Galatasaray’ın ligdeki şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından İstiklal Caddesi’nde Galatasaray-Sivasspor maçını izleyen taraftarlar ...

Dün Galatasaray’ın ligdeki şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından İstiklal Caddesi’nde Galatasaray-Sivasspor maçını izleyen taraftarlar Taksim Meydanı’na doğru akın etti. Taksim Meydanı’nda binlerce taraftar şampiyonluk kutlaması yaptı. Aynı gün BDSP ve TKP’nin eylemlerinin polis saldırısıyla engellenmeye çalışmıştı.
Galatasaray’ın taraftar grubu Tek Yumruk bir açıklama yayımlayarak, “Taksim halkındır, sermayenin dikensiz gül bahçesi olmasına izin vermeyeceğiz!” dedi. Tek Yumruk, 1 Mayıs’larda taraftar hakları taleplerimizi dile getirmek için, sporu kirletenlere karşı çıkarken ve  şampiyonluklarımızı kutlarken her zaman  Taksim’e çıkacaklarını ifade etti. Tek Yumruk’un açıklamasının tam metni şöyle:
Taksim halkındır, sermayenin dikensiz gül bahçesi olmasına izin vermeyeceğiz!
1 Mayıs´ta binlerce kapsül gaz bombası ve tonlarca su harcayarak çukura düşmememizi engelleyen İstanbul Valiliği Galatasarayımızın 19. şampiyonluğunun ardından Taksim´i dolduran taraftarlara (henüz) müdahale etmedi. 1 Mayıs ve sonrasında Taksim´de her türlü hak arama ve protesto gösterilerine azgınca saldıran Valilik ve Emniyet Müdürlüğü kutlamalarımızı sadece uzaktan izledi. Hatta trafiğin aksamaması için kolaylaştırıcı çabalar içinde oldu. Elbette bu durum siyasi bir tercihtir. Başbakanın dediği gibi “AKP karşıtları” için alan kapatılmıştır. Galatasaray taraftarının şampiyonluk kutlaması AKP protestosuna dönüşmediği müddetçe iktidar için zararsızdır.
Fakat hatırlatırız ki, gece kutlamalarımıza müsamaha gösterilmesi AKP İktidarının halk düşmanlığını eksiltmemektedir. Seyrantepe´de yeni stadımızın açılış töreninde “abdestli dikta” ve müteahhitleri gereken tepkiyi görünce başta grubumuz olmak üzere tüm Galatasaray camiası iktidarın hedef tahtasına yerleştirilmiştir. Bu gelişmelere bağlı olarak sezon başında “Başbakana ve AKP´ye küfür ediliyor” gerekçesiyle bir süre Nevizade meyhanelerine sokulmadık. Nevizade´nin Galatasaray taraftarlarına yasaklanma girişimi gerilla tarzı eylemlerle boşa çıkartılmıştır.
Şüphesiz Taksim´in eylemlere kapatılması başarıya ulaşırsa Galatasaray taraftarı bugünkü gibi rahat kutlama yapamayacaktır Taksim Meydanı´nda. Alanlarda kutlamaya akın eden biz ´soysuzları´ soylulaştırılan (!) bir Taksim´den uzak tutulması gerekecektir. Bu noktada ´soysuzların´ direniş saflarında yer aldığımız, alacağımız unutulmamalıdır.
Taksim Halkındır! 1 Mayıslarda, taraftar hakları taleplerimizi dile getirmek için, sporu kirletenlere karşı çıkarken ve tabi ki ŞAMPİYONLUKLARIMIZI KUTLARKEN her zaman ilk tercihimiz Taksim´e çıkmak olacaktır.
Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu”