Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Binler Denizlerin mezarı başındaydı

41 yıl önce faşist cunta tarafından idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile üç devrimcinin avukatı Halit Çelenk, meza...

41 yıl önce faşist cunta tarafından idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile üç devrimcinin avukatı Halit Çelenk, mezarları başında anıldı
ankara6mayis6Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı bir 6 Mayıs’ta daha binleri ağırladı. Mezarlığın 2 nolu kapısında saat 12.00’dan itibaren bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, 41 yıl önce, 12 Mart faşist cuntası ve meclisi tarafından idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile üç fidanın avukatı ve yoldaşı Halit Çelenk’i andı.
Denizler şahsında devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte üç devrimcinin idam sehpasındaki son sözleri de hep bir ağızdan haykırıldı. Halit Çelenk’in eşi Şekibe Çelenk de ilerleyen yaşına karşın etkinlikteki yerini aldı ve mezarları tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.
‘Devraldığımız miras AKP’ye karşı mücadeleyi gerektirir’
Kurumlar adına ortak basın açıklamasını yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez, ABD emperyalizmine, NATO askeri olmaya, işbirlikçiliğe karşı onurlu bir duruşu Denizlerden öğrendiklerini söylediği konuşmasında devraldıkları miras doğrultusunda AKP’nin faşizan ve işbirlikçi politikalarına karşı mücadele edeceklerini dile getirdi. Yazar Aydın Çubukçu da Ortadoğu’daki emperyalist savaşa karşı bir kez daha barışı haykırmak gerekliliğine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından kortejler eşliğinde Gezmiş, Aslan ve İnan’ın mezarları ziyaret edildi. “Faşizme ölüm, tek yol devrim”, “Denizlere sözümüz devrim olacak”, “Mahir İbo Deniz, sürüyor sürecek mücadelemiz”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş, kurtuluşa kadar savaş” sloganlarının atıldığı, mezarların başında antların içildiği yürüyüşlerde pek çok örgüt Mahir Çayan’ın mezarını da ziyaret etti.