Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Sendika mı, sermaye kuruluşu mu?

AKP iktidarının gücüne yaslanarak üye sayısını 15 kat arttıran yandaş konfederasyon Memur-Sen, şimdi de banka sermayesi ile işbirliği y...

AKP iktidarının gücüne yaslanarak üye sayısını 15 kat arttıran yandaş konfederasyon Memur-Sen, şimdi de banka sermayesi ile işbirliği yaparak büyüme yolunda. Şekerbank ile imzaladığı protokole ile üyelerine "yeni fırsatlar" sağladığını ileri süren Memur-Sen, kamu emekçilerine seslenerek üyelik çağrısında bulunuyor.
AKP’nin yandaş sendikası Memur-Sen, hak kayıplarına yol açan toplu görüşme masasındaki kötü performansını bankacılık hizmetleri ile telafi etme çabası içinde.
2012 istatistiklerine göre, 650 binden fazla üyeye sahip olan ve özellikle diyanette örgütlü olan Memur-Sen, Şekerbank ile yaptıkları anlaşmaya istinaden “Memur-Sen üyesi olmak bir ayrıcalıktır” sloganıyla kamu görevlilerine yeni ufuklar üreten hizmetlere devam edeceğini duyurdu. Ayrıca Memur-Sen, işverenle yapması gereken toplu görüşmeyi “Üye ile toplu sözleşme masasına oturmak” şeklinde formüle etti.
Şekerbank’tan Memur-Sen’e üyelik kampanyası
Şekerbank, SBN Sigorta, Grup Marmara Sigorta ve Memur-Sen arasında “MEMUR-SEN Ailem Fayda Paketi” ve “MEMUR-SEN Ailem Kredi Kartı” projesine ilişkin 2010 yılında imzalanan ve iki yıl daha uzatılan protokolün kapsamı ise giderek genişliyor.
Bu proje kapsamında; Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların üyesi olan tüm memurlara MEMUR-SEN Ailem kredi kartı ve bazı bankacılık hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulması, Memur-Sen’e bağlı sendikaların üyesi olan memurlara SBN sigorta ürünlerinin sağlanması, MEMUR-SEN ve bağlı sendikalara ticari bankacılık hizmetinin sunulması hedefleniyor.
MEMUR-SEN Ailem Fayda Paketi’nden, MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı sendikalar; Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Büro-Memur-Sen, Enerji-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Bayındır-Memur-Sen, Ulaştırma-Memur-Sen, Kültür-Memur-Sen üyeleri faydalanabiliyor. Ayrıca “MEMUR-SEN Ailem” Fayda Paketinden MEMUR-SEN'e bağlı Sendikaların üyelerin anne-baba, eş ve çocukları, MEMUR-SEN'e bağlı Sendikalara üye iken emekliye ayrılanlar veya sendika üyesi olmaya engel görevlere atananlar, MEMUR-SEN ve bağlı Sendikalarda sigortalı olarak çalışanlar da yararlanabiliyor.
Örgütlenmiş bir yapıyla çalışmaktan mutlu olduklarını söyleyen Şekerbank ise “MEMUR-SEN Ailem” kampanyasıyla ilgili internet sayfasında yer verdiği tanıtım yazısında; kaskoda, kaza sigortasında, ihtiyaç kredilerinde ve bazı bankacılık işlemlerinde Memur-Sen üyelerine birçok ayrıcalık sağlandığını duyurdu.
(soL- Haber Merkezi)