Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AKP'de YURT-KUR kavgası büyüyor!

Gençlik Bakanı Kılıç’ın, Yurt-Kur Genel Müdürlüğü görevini 10 yıldır sürdüren Hasan Albayrak’ı görevinden alarak yerine ilahiyatçı öğre...

Gençlik Bakanı Kılıç’ın, Yurt-Kur Genel Müdürlüğü görevini 10 yıldır sürdüren Hasan Albayrak’ı görevinden alarak yerine ilahiyatçı öğretim üyesini atamak istemesi AKP’liler arasında kriz yarattı.
AKP iktidarının ilk günlerinden bu yana Yurt-Kur müdürlüğü görevini sürdüren Hasan Albayrak'ın görevden alınmasına ilişkin kararname Köşk'e gönderiliyor. Albayrak'ın, kurumun Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlandığı 2011'den beri Bakan Suat Kılıç ile sorun yaşadığı ifade ediliyor.
2002 yılında Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Genel Müdürlüğü görevine atanan Hasan Albayrak, bu görevinden alınıyor. AKP döneminde en uzun süre aynı kurumda genel müdürlük yapan ismi olarak bilinen Albayrak ile ilgili kararnamenin dün sabah hazırlandığı ve en kısa sürede Köşk’e gönderileceği belirtiliyor. Kararname Cumhurbaşkanı Gül’ün imzasının ardından Resmi Gazete’de yayınlanacak.
Albayrak’ın görevinden alınmasında, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yaşadığı sorunların etkili olduğu belirtiliyor. Yurt-Kur’un 2011 yılında çıkarılan bir kanunla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlanmasının ardından, Bakan Suat Kılıç ile Yurt-Kur Müdürü Hasan Albayrak arasında anlaşmazlık başladı.
yenisafak_0.jpg
Yeni Şafak’tan “Arıza Bakan” haberi
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre Kılıç’ın, Albayrak’ı görevden almak için gönderdiği üç kararname Başbakan’dan döndü. Bunun üzerine Kılıç, “Ya ben, ya o” dedi ve sonunda Albayrak’ın görevden alınmasına ilişkin kararname Başbakan’a yeniden gönderildi.
Olayın ortaya çıkmasının ardından Albayrak Grubu’ nun yayımladığı Yeni Şafak gazetesi 8 Mayıs 3013 tarihinde Bakan Suat Kılıç’ın vali, bürokrat, işadamı demeden önüne gelen herkesi azarladığını ifade ederek “Arıza Bakan” diye haber yapmıştı.
Albayrak’ın yerine İlahiyat profesörü
Bu arada kulislerde, Albayrak’ın yerine Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın getirileceği konuşuluyor. Kaymakcan’ın akademik uzmanlık ve ilgi alanlarının “Karşılaştırmalı din eğitimi, çoğulculuk ve din eğitimi, insan hakları, dini özgürlükler ve din eğitimi, din eğitiminde program geliştirme ve değerlendirme, değerler eğitimi, gençlerin değerleri ve dini yönelimleri” olduğu öğrenildi.
Albayrak'ın ise Başbakan Erdoğan'ın müşavirlik kadrosuna getirileceği belirtiliyor.