Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Hükümet biliyor ama susuyor!

MİT ve Emniyet'in açıkladığı rakamlara göre Türkiye'de 2 binin üzerinde El Kaide militanı bulunuyor. Bu kişilerin Afganistan ve ...

MİT ve Emniyet'in açıkladığı rakamlara göre Türkiye'de 2 binin üzerinde El Kaide militanı bulunuyor. Bu kişilerin Afganistan ve Pakistan'a giderek eğitim aldığı belirtilirken, Türkiye'den giden Hizb-ut Tahrir üyelerinin de Suriye'de muhaliflerin safında çatıştığı öğrenildi.
MİT ve Emniyet İstihbarat Dairesi'nin yaptığı çalışma sonucu Türkiye'de 2 binin üzerine El Kaide üyesinin bulunduğu belirlendi. Türkiye vatandaşı olan bu kişilerin Afganistan, Pakistan gibi 'cihat bölgeleri'ne giderek eğitim aldığı ve sonrasında Türkiye'ye döndükleri ve “hücre” şeklinde örgütlendikleri öğrenildi.
Diğer taraftan kendilerini “silahlı terör örgütü” olarak kabul etmeyen ve mücadelelerini siyasal alanda yaptıklarını savunan Hizb-ut Tahrir örgütünün bazı üyelerinin de Suriye’de bulunduğu yönünde istihbarat alındı. Hizb-ut Tahrir üyelerinin silahlandığı ve muhaliflerin safında çatıştığı dile getiriliyor.
Eğitim alıp "mücahit" oluyorlar
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Emniyet’in yaptığı çalışma sonucunda, Türkiye’de 2 binin üzerinde Türkiye vatandaşının çeşitli tarihlerde Afganistan, Pakistan, Bosna ve Çeçenistan gibi ülkelere giderek El Kaide’nin kamplarında eğitim alıp, tekrar Türkiye’ye döndüğü belirlendi. Bu kişilerin kendi aralarında “cihat bölgeleri” olarak gördükleri bu ülkelerde aldığı eğitim sonrası “mücahit” sıfatı kazandığı öğrenildi. Türkiyeli El Kaide üyelerinin, Afganistan’da bazı çatışmalara katıldığı yönünde de bilgilere ulaşıldı.
Hizb-ut Tahrir Suriye’de
Öte yandan dikkat çekici bir gelişme de Türkiye’de hilafete dönüşü savunan Hizb-ut Tahrir (Kurtuluş Partisi) örgütüne ilişkin yaşandı. Bu örgüte mensup kişilere açılan davalarda, sanıklar kendilerinin "terör örgütü" değil, "parti" olduklarını savunuyordu.
Ancak Ankara TMK Savcılığı’na gelen istihbarata göre, bazı Hizb-ut Tahrir üyeleri şu an Suriye’de muhaliflerin safında savaşıyor. Bu kişilerin, savcılığın daha önceden soruşturduğu şüpheliler olduğu ifade edildi. Örgüt üyelerinin güvenlik kontrollerinin zayıf olduğu Yayladağı Sınır Kapısı üzerinden Suriye’ye giriş-çıkış yaptıkları bildirildi.