Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

‘Şiddete maruz kalan kadınlar için bir kez daha düşün!’

Şiddet gördüğü eşiyle mahkemelik olan AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman, “Ben de sesimi yükselttim” diyerek şikayetini geri aldı. Halk...

Şiddet gördüğü eşiyle mahkemelik olan AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman, “Ben de sesimi yükselttim” diyerek şikayetini geri aldı. Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş, Salman’a bir kez daha düşünme çağrısı yaptı ve Halkevi’nin kapısının kendisine de açık olduğunu söyledi
Eşi İdris Kotan’dan şiddet gören ve mahkemelik ola AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman, şikayetinden vazgeçti. Eşiyle boşanma sürecinde gördüğü şiddet nedeniyle eşi hakkında “yaralama” davası açan Salman, saygı ve sevginin devam ettiğini ileri sürerek şikayetinden vazgeçtiğini duyurdu. Salman, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada yaşadıkları tartışma sırasında kendisinin de sesini yükselttiğini söyledi.
Salman’ın şiddete uğramasına karşın eşi hakkındaki şikayeti geri almasıyla ilgili olarak Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş bir açıklama yaptı. Aktaş’ın açıklaması şöyle:
Fatma Salman, erkek şiddetine maruz kalan kadınlar için bir kez daha düşün!
AKP Ağrı milletvekili Fatma Salman 21 Kasım 2012’de eşi İdris Kotan’ın uyguladığı şiddetten sonra suç duyurusunda bulunmuştu. Jet hızıyla İdris Kotan hakkında iddianame hazırlanıp ve üç yıl hapis istemi ile yargılanması sağlanırken, olayın arkasından tek celsede boşanan Fatma Salman koruma altına alınmıştı.
Milletvekili için bu denli hızlı harekete geçen polisin, yargının erkek şiddetine maruz kalan tüm kadınlar için aynı şekilde davranmasını beklerken Fatma Salman’ın eski eşine yönelik şikâyetinden vazgeçtiğini öğrendik. Bir kadının isminin önünde milletvekili de yazsa erkek şiddetine maruz kalmasının kaçınılmaz olduğunu Fatma Salman’ın yaşadıklarında gördük. Bu nedenle kadına yönelik şiddetle mücadelede biz kadınlar, kadın dayanışması ile mücadelemizi daha da yükseltirken Fatma Salman’dan da bu mücadelede gerek kendi gerekse de diğer kadınların yaşadığı şiddete karşı kadınların yanında yer almasını beklerdik. Hatta sadece yer almak değil şiddeti uygulayanların cezalandırılması için de kadın bir vekil olarak müdahalelerde bulunduğunu görmek isterdik.
Ancak Fatma Salman, şiddet uygulayan eski eşinin şikâyetinden vazgeçtiği gibi “ben de sesimi yükselttim” diyerek gördüğü şiddeti normalleştirmeye çalışmıştır. Erkek şiddeti karşısındaki bu tutumu diğer şiddet uygulayan erkekleri yüreklendirdiği gibi İdris Kotan’ı da adeta ödüllendirmiş ve erkek şiddetinin bir kez daha doğallaştırılmasına neden olmuştur. Bilmesini isteriz ki; bu ülkede erkek egemenliği güçlendikçe kadına yönelik şiddet daha da artacak ve bizler kadın cinayetlerini duymaya, görmeye devam edeceğiz.
AKP Kadınların Sesini Bastırıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kadın cinayetleri karşısında “soğukkanlı” davranarak, “biz muhafazakâr bir partiyiz” diye savunma yapmaktadır. Emine Erdoğan ise “her çocuğu bir ana yetiştirmiştir” diyerek kadın cinayetlerinin suçunu bile aile kisvesi altında kadınlara mal etmektedir. Yani AKP için kadınlar şiddete sebep olarak görülmektedir.
Oysaki son günlerde daha da görünür olan, her gün yeni bir ölüm haberi aldığımız kadınlara yönelik şiddet hız kesmeden artmaktadır. Erkekler kadınları namus, kadınlık görevlerini yerine getirmeme, beyaz pantolon giymesi gibi sebeplerden pervasızca öldürmektedir.
Buradan kadınlar olarak Fatma Salman’a sesleniyoruz: AKP’de somutlaşan ve Fatma Şahin tarafından hayata geçirilen zihniyet sadece erkekleri korumaktadır. AKP’li bir vekil de olsa bu ülkede kadınlar erkeklerin şiddetin kaçamamaktadır. AKP’nin kadın politikaları bu kadar ayan beyan ortadayken ve kadınlar her gün erkek şiddetinden kaçamadığı, devlet koruması alamadığı için öldürüldüğü için Fatma Salman’ı bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. AKP’nin tarafı bellidir şiddet gören kadının değil şiddet uygulayan erkeğin yanındadır. AKP, kadınları aile masallarıyla mutluluk tablosu altında şiddete mahkum etmektedir.
Fatma Salman’a çağrımızdır: AKP şiddet gören başka kadınlara da sahip çıkmadı, senin de yanında durmadı.  Ama bilinmesini isteriz ki; bu ülkede barınmadan, HES’lere, kadına yönelik şiddete kadar birçok hak mücadelesi alanında hak gaspına uğrayanların Halkevi’ne başvurduğu gibi sana da kapımız açıktır. Çünkü AKP kadınların sesini bastıramaz!