Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Sivas kalesine gol yağdırdılar

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Sivas'a 2-1 kaybeden Trabzon evinde Sivas kalesine gol yağdırdı 45 dakikanın en net gol pozis...

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Sivas'a 2-1 kaybeden Trabzon evinde Sivas kalesine gol yağdırdı

45 dakikanın en net gol pozisyonu 20. saniyede geldi ve uzatmalarla birlikte kalan 46 dakika 40 saniye içinde ‘gol dahil’ pozisyon göremedik. Olcan soldan sağa defansın dengesini bozacak bir top attı; Adrian karşı-karşıya auta!

İlk yarının büyük kısmında Adrian ve Soner’in kilit açıcı özelliğinden sebep, neredeyse Hakan-Kadir ikilisini bile ceza sahasının 5 metre önüne çeken Sivasspor, kendi gol yollarını da tıkadı. Göbekteki iki adam sadece savunmaya çekilince, birkaç kez bekler Erhan ve Ziya cılız çıkışlar yaptılar.

24.39’da Aatıf’ın pasında sol tarafta hareketlenen Eneramo’yu kesen Mustafa, çok önemli bir pozisyonun oluşmasını engelledi. Trabzonspor’un bütün üretim kanallarını kapatan Sivas defansı bir kez gafil avlandı; onun da sonucu gol oldu! 36.56’da Soner, ilk yarıdaki en faydalı işini yapıp, sağdan akan Volkan’ı gördü, bu oyuncu çaprazda kaleciyle karşı-karşıya idi, Ziya’nın müdahalesine hakem penaltı çaldı. Adrian penaltıyı iki hamlede gole çevirdi; 1-0...

2. yarı Sivasspor için sadece 83 saniye sürdü desek yeridir! 46.23’te Adrian’ın, Halil’in nefis topuk pasını ağlara göndermesiyle, Rıza Hoca ve öğrencilerinin morali sıfırlandı. Halbuki Mehmet Nas’ı Kadir’in yerine oyuna alan Çalımbay’ın amacı ilk yarıdaki kadar gömülmemek, orta sahada ofansif, tecrübeli ve top ayağında çok kalabilen bir adamla topla daha haşır neşir olmaktı.

83 SANİYEDE BİTTİ

Çünkü ilk yarıda ne kendileri top oynamış, ne de Trabzon insiyatif almıştı. 2-0’dan sonra yine nefes alamayan Sivas önünde Trabzon, 52.25’te Volkan-Soner organizasyonunda Adrian, 64.02’de de Adrian asistinde Olcan ile maçı ve finali aldı.

72.30’da Volkan pastanın kremasını kondurdu, 76.15’te de Aykut çileği! Neredeyse tüm gollerdeki başrol ise hazırlayıcılığı ve alanları doğru oynamasıyla Halil Altıntop’ta idi.

Sivasspor adına maçın en büyük talihsizliği, solbek genç Ziya’nın kötü gününde olup, 6 golün 4’ünün onun kanadından yapılan benzer ataklarla gelmesi oldu. Bir de usanılmayan çizgi savunması inadı!