Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Talancılar bir kez daha püskürtüldü (VİDEO)

Sabah 5.00′da Gezi Parkı’nda nöbet tutan kitleye TOMA’larla ve biber gazlarıyla gelen polis saldırdı. Polis, parka sahip çıkanların ça...

Sabah 5.00′da Gezi Parkı’nda nöbet tutan kitleye TOMA’larla ve biber gazlarıyla gelen polis saldırdı. Polis, parka sahip çıkanların çadırlarını ve kişisel eşyalarını da ateşe verdi. Yüzlerce kişi kısa sürede parkta toplandı
09.30 Polis saldırısı ve Gezi Parkı’nın talan edilmesi bir basın açıklaması ile protesto edildi. Mücella Yapıcı’nın okuduğu basın açıklamasında, “Taksim, tüm bayramlarımızı, şenliklerimizi, sevinçlerimizi ve hak taleplerimizi dillendirdiğimiz emek ve demokrasi meydanımızdır. Meydanla bölünemez bir bütün olan ve yüzlerce anıt ağacıyla bölgenin yaşam kaynağı olan Taksim Gezi Parkı da Başbakanın emriyle Alışveriş Merkezi ve Rezidans yapılmak üzere elimizden alınarak, toplumsal hafızamızdan silinmeye zorlanmaktadır” dendi.
Yapıcı, Gezi Parkı için verilen mücadelenin aynı zamanda, Göztepe Parkı, Kuşdili Çayırı, Haydarpaşa Garı, Atatürk Orman Çiftliği’ni de savunmak anlamına geldiğini belirtti. Yapıcı, “Bu mücadele 3. köprüye müşteri sağlayacak ve İstanbul’un kuzeyinin rant odaklı yapılaşmaya açılmasının önünü açacak 3. Havalimanı projesine karşıdır” diye konuştu.
Okulların satılmasına, hastanelerin kent dışına sürülmesine karşı olduklarını, evleri ve yaşam alanları elinden alınan tüm halk için bu mücadelenin verildiğini belirten Yapıcı, “Burada verilen mücadele, kamusal taleplerin ve itirazların seslendirildiği her alanda halka karşı kullanılan polis şiddetinin sonlandırılması içindir” dedi.
Yapıcı, hak ve özgürlüklerine, kentine, yaşam alanlarına ve geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi Taksim Gezi Parkı’na çağırdı.
09.05 İstanbul Valiliği metronun Gezi Parkı çıkışını kapattı. Karar metroda anonslarla duyuruldu.
08.15 Polis ve iş makineleri, kitlenin yuhalamaları eşliğinde  parktan çekildi.
BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir açıklama yaparak “Burada engellenmesi gereken nefes alma hakkını savunan insanlar değili ruhsatsız ve yasadışı biçimde iş makinelerini çalıştıranlardır” dedi.
Saat 9.00′da bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyuran eylemciler, nöbeti devralmak üzere tüm İstanbullulara çağrı yapıyor.
06.50 250 kişilik bir grup parkta toplandı.
06.00 Kitleye polis Elmadağ’a kadar gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırı ara ara tekrarlanıyor. Görgü tanıklarının aktardığına göre polis bir kişinin üzerine doğru silah sıktı. Cem Levi isimli bir eylemci gözaltına alındı.
05.00 Gezi Parkı’nda nöbet tutan kitleye TOMA’larla ve biber gazlarıyla gelen polis saldırdı. Bir kişi gözaltına alınırken, yüzlerce kişi de kısa sürede parkta toplandı.
Bir yandan polisin saldırısı sürerken bir yandan iş makineleri çalışmaya başladı Taksim Gezi Parkı’nın ağaçları kesildi.
Sendika.Org