Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

THY’de 15 Mayıs’ta uçuşlar duracak

Hava-İş yönetimi kararı aldı, THY’de grev çarşamba başlıyor Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak Türk Hava Yol...

Hava-İş yönetimi kararı aldı, THY’de grev çarşamba başlıyor
Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak Türk Hava Yolları’nda 15 Mayıs tarihinde o tarihe kadar bir uzlaşma sağlanmazsa greve gitme kararı aldı.
Reuters’in sorularını yanıtlayan Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, 15 Mayıs tarihine kadar THY yönetimi ile uzlaşma sağlanamaması halinde greve gitme kararı aldıklarını açıkladı.
Yağcı, “Bugün yönetim kurulumuz olağanüstü toplandı. Geçen hafta Başkanlar Kurulumuz olmuştu ve orada işverene 3-4 günlük bir süre daha vermiştik. Bu süre içinde de bize olumlu bir dönüş olmadığı için yönetim kurulumuz olağanüstü toplanarak THY’deki grev kararını belirledi. Buna göre 15 Mayıs tarihine kadar bir anlaşma olmazsa o tarihte artık THY’de grev uygulaması yapılması kararlaştırıldı” dedi.
Büyüme yüzde 20, maaşlara zam yüzde 3
THY işvereni, işçilerin kazanılmış haklarının da arasında bulunduğu toplu iş sözleşmesindeki 107 maddeye itiraz etti. THY işvereni işçileri 9 saat çalıştırmak için çalışma süreleriyle oynarken, 36 saat olan uçucu personelin izin süresini 24 saate düşürmek istiyor. Her yıl yüzde 20 oranında büyüyen THY, işçilerin maaşlarına yüzde 3 zam öneriyor.
Kılık kıyafetinden dolayı uçucu personele baskı uygulandığını ifade eden sendika, işverenin uygulamalarının uçuş güvenliğini de riske attığını belirtti.