Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Ümraniyeliler yol kesti: “40 yıldır buradayız, burada kalacağız”

2B Yasası nedeniyle istenen yüksek rayiç bedelini ödeyemeyen, evlerinin arazisi TOKİ’ye peşkeş çekilmek istenen Ümraniyeliler, 12 Mayıs...

2B Yasası nedeniyle istenen yüksek rayiç bedelini ödeyemeyen, evlerinin arazisi TOKİ’ye peşkeş çekilmek istenen Ümraniyeliler, 12 Mayıs günü tekrar bir araya geldi ve caddeyi çift yönlü trafiğe kapattı
Basın açıklamasını mahalleliler adına Gülseren Doğan yaptı.
Basın açıklamasını mahalleliler adına Gülseren Doğan yaptı.
2B Yasası nedeniyle istenen yüksek rayiç bedelini ödeyemeyen, evlerinin arazisi TOKİ’ye peşkeş çekilmek istenen Ümraniyeliler, 12 Mayıs günü bir araya geldi. Ümraniye Tepeüstü durağından toplanıp yürüyen mahalleliler, IKEA mağazası önünde toplandı. Mahalle temsilcilerinden Bekir Yılmaz yaptığı konuşmada Antalya’nın mücadelesini örnek verdi. Yılmaz’ın konuşması sırasında “Barınma hakkımız engellenemez”, “Direne direne kazanacağız” ve “40 yıldır buradayız, burada kalacağız” sloganları atıldı.
Yılmaz konuşmasının devamında, “Biz hakkımızı alana kadar bu eylemimize ve direnişimize devam edeceğiz. Bizler Türkiye’nin çeşitli illerinden geldik. Dün birbirimizi tanımazken bugün alanlarda omuz omuza verdik” dedi.
Yılmaz’ın konuşmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Tüm mahalleler adına basın açıklamasını yapan Gülseren Doğan, Antakya’daki patlamayı kınayarak konuşmaya başladı.
Doğan, “Biz kuş uçmaz, kervan geçmez bu yerleri yaşanabilir hale getirmek için çoluğumuzun çocuğumuzun kursağından keserek bugünü var ettik. Şimdi karşımıza 2B Yasası, özel proje alanı, mahkemelik alan gibi sorunlar çıkarıyorlar yarın da kentsel dönüşümü çıkaracaklar” dedi. Halkın sosyal refahının ve güvenliğinin korunması gerektiğini belirten Doğan, aksine halkın barınma hakkının gasp edildiğini söyledi. Doğan, rant peşinde koşan AKP’nin, rantsal dönüşüm adı altında Ümraniyelileri yerinden sürmek istediğine dikkat çekti.
Mahalleliler basın açıklamasının ardından yol kesti, oturma eylemi yaptı.
Mahalleliler basın açıklamasının ardından yol kesti, oturma eylemi yaptı.
Bayraktar’ın bu sorunu çözeceğine dair sözünü hatırlatan Doğan, 2B rayiç bedellerini, özel proje ve mahkemelik alanları kabul etmediklerini vurguladı.
Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Bizi yerimizden etmek istiyorlar. Bir birlik olacağız, güçlerimizi birleştireceğiz ve bu yağmaya karşı çıkacağız. Bu yasadışı yasa geri çekilene kadar direneceğiz. Birlik olup hakkımıza sahip çıkarsak, inanın kazanacağız.”
Antalya örneği Doğan’ın konuşmasında da yer buldu. Doğan son olarak, Ümraniye’nin göbeğinde tüm kurum ve kuruluşların destek verdiği büyük Ümraniye mitingi düzenleyeceklerini söyledi.
Basın açıklamasının ardından mahalleliler, caddeyi çift yönlü trafiğe kapattı. Cadde üzerinde sloganlar atan mahalleliler, cadde üzerinde oturma eylemi yaptı. Yaklaşık bir saat sonra oturma eylemini bitiren mahalleliler tekrar bir araya gelmek üzere sözleşti.