HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

VAKİT gazetesi yazarı: “ağaç kesilirse kendimizi ağaçlara zincirleriz” diyen Numan Kurtulmuş nerede?

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı’na AVM yapılması kararını Vakit bile savunamadı. Arzu Erdoğral köşesinde, projeye karşı çıktı ve “ağaç k...

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı’na AVM yapılması kararını Vakit bile savunamadı. Arzu Erdoğral köşesinde, projeye karşı çıktı ve “ağaç kesilirse kendimizi ağaçlara zincirleriz” diyen Numan Kurtulmuş’un nerede olduğunu sordu
Taksim Gezi Parkı’nın yıkılıp yerine Topçu Kışlası adı altında AVM yapılması planını “Ne yaparlarsa yapsınlar, uygulayacağız” diyen Başbakan Erdoğan’ı, Vakit bile savunamadı. Arzu Erdoğral habervaktim’deki köşesinde projeye karşı çıktı.
Erdoğral yazısında şu ifadelere yer verdi:
Taksim Gezi Parkı yıkılıp özüne yani Topçu Kışlası’na dönüştürülecek öyle mi?
İyi de nasıl?
Topçu Kışlası, Osmanlı kalıntılarını istemeyenler tarafından yıktırıldı, şimdi biz Taksim’in tek yeşil alanı olan Gezi Parkını yıkıp, (Başbakan Erdoğan’ın dediği gibi oranın tarihini iyi öğrenip) kışlanın AVM ve rezidans olarak faaliyet göstermesini destekleyerek mi tarihimize sahip çıkacağız?
Bendeniz bu ülkenin bir vatandaşı olarak nehrinden yeşil alanına sermayenin gücüyle hayat alanlarımızın yok olmasını istemediğim gibi, sonradan oraya inşa edilen tarihi de istemiyorum!…
…Bu köşeden AK Parti’nin birçok icraatına destek verirken de ben bendim şimdi de ben benim!
Numan Kurtulmuş nerede?
Erdoğral, “Gezi Parkı içinde kendinizi ağaca zincirler misiniz?” başlıklı yazısında AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a da seslendi. Erdoğral, Kurtulmuş için şu ifadeleri kullandı:
En çok merak ettiğimde “İstanbul’da tabiata zarar verilirse 1 milyon kişiyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir” diyen Kurtulmuş şimdi nerede?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 29 Mayıs günü, 3. köprünün temel atma töreninde yaptığı konuşmada Taksim Gezi Parkı’nın yıkılıp yerine AVM yapılması ile ilgili projeden vazgeçmeyeceklerini açıkladı. “Ne yaparsanız yapın, orası için karar verdik yapacağız” dedi.
Başbakan şu ifadeleri kullanmıştı:
Birileri Taksim Gezi Parkı şöyle olmuş, böyle olmuş, orada gelip gösteri yapacaklar şudur budur vesaire. Ne yaparsınız yapın. Biz kararı verdik, verdiğimiz gibi bunu işleyeceğiz. Eğer tarihe saygınız varsa önce o Gezi Parkı denilen yerin tarihi nedir, onu araştır bak. Biz orada tarihi yeniden ihya edeceğiz.
Yıkımdan 71 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Topçu Kışlası’nı yeniden yapma kararı aldı. Ancak Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu belediyenin değişikliğine onay vermese de bu karar Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından bozuldu ve Topçu Kışlası’nın yeniden yapımının önü açıldı.

Business News