HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İstanbul’u ve yaşamı savunmaya: 19.00′da Taksim’e!

Taksim için, Gezi Parkı için, İstanbul için gece gündüz direniş sürüyor. Toplumsal muhalefet örgütleri 19.00′da Taksim Tramvay Durağı’...

Taksim için, Gezi Parkı için, İstanbul için gece gündüz direniş sürüyor. Toplumsal muhalefet örgütleri 19.00′da Taksim Tramvay Durağı’nda buluşmaya çağırıyor
Sermayenin İstanbul’u, emeğin İstanbul’una; piyasanın İstanbul’u, İstanbul’un mahallelerine, ormanlarına, meydanlarına, tarihine, belleğine, okullarına, hastanelerine ve yaşamı savunan İstanbullulara azgınca saldırıyor.  Uzun yıllardır panellerde, forumlarda, mitinglerde, gazete-dergi yazılarında uzun uzun tartıştığımız büyük kentsel saldırının parçaları günlerdir kar ve iktidar hırsıyla gözü dönen AKP hükümeti tarafından büyük bir karabasan gibi kentin üzerine salınıyor.
Kente yönelik saldırıya doyamayan rantçılar, İstanbul’un elde kalan son doğal varlıklarının olduğu Kuzey ormanlarına; İstanbul’u emeğin başkenti kılan Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na; emekçi Okmeydanı mahallesinin yoksul sokaklarına yönelik saldırıları tek bir güne sığdırdılar. Sermayenin ve AKP’nin İstanbul fethi hızlanırken bugün artık herkes için konuşma değil, ayağa kalkma ve direnme günüdür. İstanbul’u, mahallelerimizi, meydanlarımızı ve hayatımızı paraya ve iktidara tapanlara karşı savunmak için sokakta, direniş alanlarında birleşme günüdür.
İstanbul’u tarihi ve belleğiyle yeniden inşa etmeye çalışan; sermayenin fethi için tarihi ayaklar altına alan; doğayı ve yaşamı katlederken tarihin katliamcı yönünden ve devlet teröründen medet uman AKP iktidarı, halkın üzerine öldürücü bir silah olan gaz bombalarıyla yapılan saldırıları doğallaştırmaya çalışmaktadır. AKP faşizminin bu saldırılarının amacı sadece İstanbul’u ve Taksim Meydanı’nı yeniden inşa etmek değildir. AKP hükümeti meydanları savunan İstanbullulara saldırarak sermayenin mutlak çıkarlarına savunan bir itaat rejimi inşa etmeye çalışmaktadır.
AKP hükümetinin gözü dönmüş saldırılarına karşı Gezi Parkı’nda süren direniş bu yüzden sadece Gezi Parkı’nın değil bütün İstanbul’un direnişidir. Gezi Parkı’ndaki direnişi yoksul mahalleleri, doğal varlıkları, meydanları, okulları ve hastaneleriyle emeğin İstanbul’unun, sermayenin İstanbul’una karşı ortak sesinin yükseldiği bir direniş alanı haline getirmek elimizdedir.
Bizler aşağıda imzası olan mücadele platformları olarak ve örgütlenmeleri olarak tüm İstanbul halkını, Gezi Parkı direnişine İstanbul halkının ortak direnişi olarak sahip çıkmak için, Gezi Parkı direnişini hiçbir zaman yalnız bırakmamaya ve 31 Mayıs Cuma akşamı saat 19.00’da tüm gücümüzle büyük bir dayanışma etkinliği örgütlemeye çağırıyoruz.
Şimdi korkunun, devlet terörünün ve fetihçi zihniyetin üstüne umutla ve isyanla yürüme zamanı! Şimdi İstanbul için, mahallelerimiz için ve yaşamımız için ayağa kalkma zamanı!
Buluşma Yer ve Saat: (31 Mayıs Cuma) Taksim Tramvay Durağı, saat 19.00


İMZACILAR:
BOĞAZİÇİ ARNAVUTKÖYLÜLER DERNEĞİ
GAZİOSMANPAŞA YILDIZ TABYA MAHALLESİ BARINMA HAKKI MECLİSİ
İSTANBUL BARINMA HAKKI MECLİSİ
İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ İSTANBUL GÖNÜLLÜLERİ
KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU
KENT HAREKETLERİ
KOCATAŞ MAHALLE DERNEĞİ
KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ VE ÇALIŞAN İNİSİYATİFİ
OKMEYDANI TABU VE PLAN TAKİP KOMİSYONU
SARIYER DAĞEVLERİ BİRLİK SPOR KULUBÜ DERNEĞİ
SARIYER MADEN MAHALLESİ DERNEĞİ
SARIYER YAŞAM PLATFORMU
3. KÖPRÜ YERİNE YAŞAM PLATFORMU
POLİTEKNİK DERNEĞİ
MUNZUR ÇEVRE DERNEĞİ
TAKSİM DAYANIŞMASI
Çağrıya imza atmak isteyen kurumlar ve inisiyatifler için irtibat:
Çiğdem Çidamlı
Tel: 0537 572 14 44
e-posta: cigdem@sendika.org

Business News