Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Ve Deniz Gezmiş heykeli üniversiteye geri döndü

MSGSÜ daha önce kaçırdığı Deniz Gezmiş heykelinin bugün okula yeniden dikilecek olması öncesi okulda olağanüstü hal ilan etti. Ancak ve...

MSGSÜ daha önce kaçırdığı Deniz Gezmiş heykelinin bugün okula yeniden dikilecek olması öncesi okulda olağanüstü hal ilan etti. Ancak verilen kararlı mücadele sonrası okul yönetimi bir haftalık süre istedi. Öğrenciler yaptıkları açıklamada bir hafta içinde heykelin dikileceğini belirttiler.
Güncelleme: 18:32
FKF adına açıklama yapan Zozan Baran bir açıklama yaptı:
"Günlerce mücadele eden öğrencilerin, destek veren aydınların, akademisyenlerin, sanatçıların hepimizin eline sağlık arkadaşlar.
Deniz Gezmiş heykelini söz verdiğimiz gibi Mimar Sinan Üniversitesi'ne geri getirdik. Okul yönetimi senatoyu acil toplayacak. Bizden bir hafta süre istedi. Biz bu heykeli buraya dikeceğiz, onlar süre istedi, biz de verdik. Heykel dikilecek. Okul yönetimi okulun düzenlenmesi için heykelin dikilmesini sene başına bırakmayı önerdi ancak biz bunu reddettik. Düzenlemeler yapılıp 1 hafta içinde dikilecek. FKF'yi kurduğumuz 6 Mayıs günü gece gizlice kaçırdılar heykeli biz güpegündüz göğsümüzü gere dosta düşmana göstererek getirdik heykeli. FKF'nin çalışmalarına devam edeceğiz. Bağımsız ve aydınlık Türkiye için üreten gençler çalışmaya devam edecek."
denizheykelgeridondu.jpg
denizheyk12456.jpg

Güncelleme: 18:23
Okul yönetimi aydınların, öğrencilerin mücadelesi sonucunda geri adım atmak zorunda kaldı.
Deniz Gezmiş heykeli büyük bir coşku ile üniversiteye getirildi. Okul yönetimi öğrencilerden 1 hafta süre isterken, heykel bu süre içinde okulda bulunacak. Üniversite yönetimi senatoyu acil toplama kararı da alırken, gerekli bahçe düzenlemesinin yapılmasının ardından heykel 1 hafta sonra dikilecek.
dnzey1.jpg
480580_10151625497557891_1101921403_n.jpg

Güncelleme: 16:55
Eyleme desteğe gelen sanatçı Genco Erkal "Vatan Haini" şiirini okudu.

Güncelleme: 16:54
68'liler Derneği Başkanı Sönmez Targan, "Bizde FKF'de örgütlendik. O zamanlar üniversiteler böyle değildi, görece özerkti. Böyle bir medrese mantığı yoktu. Denizler bu kahpe düzeni yıkmak için asıldılar. Şu an burada fiziksel olarak heykelid eğil düşünceleri de burada. Biz Deniz Gezmiş heykelini değil Bağımsız Türkiye Heykelini dikiyoruz. Bu iktidar kadar hiçbir zaman ortaçağ karanlığına gömülmemiştik. Bilim insanları sanatçılar akil insan olup AKP yalakası oldular. Biz sosyalizm bayrağını yükselteceğiz" diye konuştu.

Güncelleme: 16.40
FKF Hürriyet Bandosu, Çavbella ve Gündoğdu marşlarını çalıyor.

Güncelleme: 16:37
Üniversite Rektörü Yalçın Karayağız'ın polis amirleriyle yaptığı bu görüşme dikkat çekti. Rektörün polislere "heykeli üniversitede istemiyoruz" dediği ve çevik kuvvet ekiplerini Karayağız'ın çağırdığı belirtiliyor.
fkfrekt.jpg

Güncelleme: 16:23
FKF'li öğrenciler üniversiteye giriş yaptı. Heykelin yeniden dikilmesi öncesi konuşmalar yapılıyor.
Eyleme destek için Genco Erkal, Metin Coşkun, Orhan Aydın, Soner Yalçın ve Bilgesu Erenus da Mimar Sinan Üniversitesi'ne geldi.
Yine eski FKF'liler de eyleme desteğe gelirken bu isimlerden bazıları şöyle: Süleyman Akıncı, Melike Efendioğlu, Fethiye Yalçınkaya, Gökalp Eren (Erdal Eren'in kuzeni) ve Nigar Sancak.
Eyleme desteğe gelen sanatçılar ve FKF'yi oluşturan öğrenci kulüplerinin temsilcileri ve ODTÜ'den gelen öğrenciler konuşmalar yapıyor.
Güncelleme: 15:57
Öğrenciler Fındıklı parkından MSGSÜ'nün girişine yöneldi. Poliste arkalarından takip ediyor.

Güncelleme: 14:57
Öğrenci ve akademisyenlerin uyarısı ve yoğun tepkisi üzerine çevik kuvvet okul kapısında ayrıldı
Rektörlük GenelSekreteri, özel güvenlik amirleri, çevik kuvvet amirleri ve onlarca sivil polis okul önünde görüşme yapıyor.
Bu arada ÖGB'nin okul içinde öğrencileri sürekli taciz ettiği ve tartışmalar yaşandığı belirtiliyor.
mimarsin144.jpg
mimar25.jpg
polmim.jpg

Güncelleme: 14.00
Mimar Sinan Rektörlüğü şimdi de okula çok sayıda çevik kuvvet polisi getirdi. Üniversiteye dikilecek olan Deniz Gezmiş heykeli dolayısıyla alınan önlemler okul öğrencileri ve akademisyenlerin büyük tepkisini çekti.
Okula şu anda 4 otobüs çevik kuvvet ve iki TOMA geldi.
Öğrenciler Deniz Gezmiş heykelini yeniden dikmek için saat 16.00'da buluşacaklarını açıklamıştı.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Rektörlüğü Deniz Gezmiş heykelinin dikilmesi öncesi okul girişinde ÖGB yığınağı yaptı.
Üniversite girişinde bekleyen ÖGB, daha önce okula girişte öğrenci kartı sorma uygulaması olmamasına rağmen öğrencilere kart soruyor.
Kartı yanında olmayan öğrenciler okula alınmazken, karara tepki gösteren öğrencilerin ise özel güvenlik tarafından tartaklandığı belirtiliyor.
(soL - İstanbul)