Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

2 saat önce ne demişti: “Polis kalacak, ağaçlar sökülecek, kışla yapılacak, AKM yıkılacak!”

Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan, konuşmasının neredeyse tamamını Gezi Parkı eylemlerine ayırdı Sokak ...

Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan, konuşmasının neredeyse tamamını Gezi Parkı eylemlerine ayırdı
Sokak protestolarının anti-demokratik ve kalitesiz muhalefet olduğunu iddia eden Erdoğan, çoğunluğun seçtiği hükümetin yaptıklarına 4 yıllık seçim süresi boyunca itiraz edilemeyeceğini savundu.
Demokrasi diye “çoğunluk diktatörlüğü” güzellemesi yapan Erdoğan, seçim dışındaki her türlü itirazın anti-demokratik olduğunu öne sürdü.
Erdoğan, Gezi Parkı’nda şu an süren çalışmaların Topçu Kışlası ile ilgili olmadığını ancak Topçu Kışlası’nı yapacaklarını, hatta AKM’nin de yıkılması gerektiğini söyledi.
Galatasaray, İstiklal Caddesi ve Taksim’deki basın açıklamaları ve yürüyüşlerden de şikayet eden Erdoğan, Taksim’i “aşırı uçlar” dediği sol muhalefet örgütlerine bırakmayacaklarını söyledi.
“Polis dün vardı, bugün de var, yarın da olacak” diyerek Taksim’deki polis ablukasını savunan Erdoğan “biber gazının kullanımında aşırılık var eyvallah” diyerek soruşturma yürütüleceğini söyledi.
Erdoğan CHP mitingini kastederek “Siz 10 bin kişi toplarsanız biz 100 bin toplarız, siz 100 bin toplarsanız biz 1 milyon toplarız” diyerek adeta iç savaş iması yapan tehditvari cümleler kurdu.
Erdoğan konuşurken Taksim’de eli sopalı siviller tek yakaladıkları eylemcileri gözaltına alıyor, binlerce kişi polis terörüne rağmen Taksim çevresinde sloganlarla yürüyüp barikatlara yükleniyor, dünya çapında tepkiler çığ gibi yağmaya devam ediyordu.