Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Sanatçıların direnişe desteği büyüyor

İki gündür süren direnişlerde sanatçılar sürecin en başından beri desteğini hiç kesmedi, kimi konserini kimi dizi setini iptal edip Tak...

İki gündür süren direnişlerde sanatçılar sürecin en başından beri desteğini hiç kesmedi, kimi konserini kimi dizi setini iptal edip Taksim’e koştu, kimi bulunduğu yeri direniş alanına çevirdi, kimileri ise barikatın en önündeydi
Gezi Parkı’ndaki nöbet eylemleriyle başlayıp sokak direnişlerine dönen son iki günde sanatçılar, sahne emekçileri, karikatüristler direnişe desteği büyütüyor. Direnişin başladığı ilk günden beri Gezi Parkı’nda olan Mehmet Ali Alabora, Mustafa Alabora, Okan Bayülgen, Levent Üzümcü, Fırat Tanış, Gonca Vuslateri, Demet Evgar, Cengiz Bozkurt ve daha onlarca sanatçı sokak eylemlerinde de en öndeydi.
Emre Aydın ve Murat Dalkılıç da polis saldırısıyla yaralanan çok sayıda kişiyi hastaneye taşıdı.
Dizi setlerini, konserlerini iptal ettiler
Umutsuz Ev Kadınları dizisinin oyuncuları seti iptal etti, dizi ekibi saat 19.00′da Taksim’de direnişçilerle olacak. Hopa’da çekimlerini sürdüren Benim İçin Üzülme dizisi oyuncuları da Hopa’daki Taksim direnişine destek eylemine katıldı.
İstanbul’daki Yeni Yüzyıl Üniversitesi şenliklerinde sahneye çıkacak olan Hande Yener, Gripin ve üniversitenin müzik kulübü Taksim direnişine destek için sahneye çıkmama kararı aldı. Şenlikler iptal edildi.
Yavuz Bingöl, Ahmet Aslan, Erdal Erzincan da Taksim’e destek vermek için konser programlarını iptal etti. Saat 19.00′da Gaziantep’teki eyleme katılacaklar. Karagül dizisi oyuncuları da setlerini iptal ederek Gaziantep’teki eyleme destek verecek.
 NTV’nin kapısına dayandılar
Okan Bayülgen ve Levent Üzümcü ise, geceyi NTV binasının önünde geçirenlere destek olmak için sabah saatlerinde Maslak’a gitti. NTV’nin ülkenin dört bir yanına yayılan direnişleri görmediğini ifade eden sanatçılar, halkın haber hakkının elinden alındığını dile getirdi.