Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

AKP'den GSM operatörlerine baskı: 'İletişimi kesin!'

AKP hükümetinin Taksim'deki eylemler sırasında GSM operatörlerine iletişimi kısıtlamaları yönünde baskı yaptığı iddia edildi. İddia...

AKP hükümetinin Taksim'deki eylemler sırasında GSM operatörlerine iletişimi kısıtlamaları yönünde baskı yaptığı iddia edildi. İddialar dış basında da yer aldı.
Vatan Gazetesi yazarı Ruhat Mengi dün Halk TV'ye verdiği röportajda, Gezi Parkı eylemleri sürerken Turkcell çalışanlarına hükümet tarafından internetin kapatılması yönünde baskı yapıldığını söyledi. Mengi'nin iddiası dış basında da yer aldı. İddia, CNN International'ın sitesindeki ireport sayfasında yayınlandı.
Ireport'ta yer alan ilgili haberde "Türkiye'nin en büyük özel GSM operatörü Turkcell, iktidarda bulunan AKP hükümetinden başta Taksim olmak üzere İstanbul'da iletişimi engellemeleri yönünde baskı ve direktif aldıklarını belirtiyor" ifadelerine yer verildi. Haberde ayrıca her üç operatörün de bu baskı ve direktiflere uydukları belirtildi.
Haberde, Mengi'nin Taksim'de bulunan Mobese kameralarının da ilgili devlet kurumlarınca kapatıldığı yönündeki iddiaları da yer aldı.