Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Antakya barikatta saatlerdir direniyor: “Abdullah yoldaş ölümsüzdür, katil polis!”

Antakya halkı polis saldırısında hayatını kaybeden Abdullah Cömert için eylemde Türkiye AKP faşizmine karşı ayağa kalkarken dün gece ...

Antakya halkı polis saldırısında hayatını kaybeden Abdullah Cömert için eylemde

Türkiye AKP faşizmine karşı ayağa kalkarken dün gece Antakya’da polisin sert saldırısında CHP üyesi Abdullah Cömert hayatını kaybetti. Polisin plastik mermi ve gaz bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Cömert için Gazi Mahallesi’ndeki evinin önünde ve yaşamını yitirdiği noktada halk tekrar toplanmaya başladı.
Antakyalılar daha sonra “Abdullah yoldaş ölümsüzdür, katil polis” yazılı bir pankartla Cömert’in cenazesinin bulunduğu Akdeniz Hastanesi’ne doğru harekete geçti.
Antakya halkı Abdullah Cömert’in katledildiği yere “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla yürümeye başladı. Tüm Antakya, Abdullah yoldaş için buluştu. Polisin Antakya Pınarlar Mahallesi’nde esnafı gezerek “2 gün boyunca büyük eylemler olacak dükkanlarınızı kapatacaksınız” dediği öğrenildi.
Sayısı giderek artan halk, Abdullah Cömert için “Hükümet istifa” ve “Katil devlet” sloganlarıyla yürüdü.
Antakyalılar, Cömert’in vurulduğu yere ulaştı. Ancak Cömert’in taşındığı cenaze aracı Antakya sokaklarını dolduran kalabalık nedeniyle ilerleyemedi. Bu nedenle Cömert’in tabutu omuzlarda, “Katil Erdoğan” sloganları ile taşındı. Tüm Samandağ ve Harbiye esnafı kepenk kapattı.
Abdullah Cömert’in cenaze aracı kalabalık nedeniyle ilerleyemedi. Bu nedenle Cömert’in tabutunu halk omuzlarında taşıdı. Mezarlığa yürüyen onbinlerce Antakyalı’nın “Katil Erdoğan” sloganları kentte yankılandı.
Mezarlığa ulaşan kitle, Cömert’in cenazesini defnetti. Cenaze defnedildikten sonra kitle Cömert’in vurulduğu yerde tekrar toplandı. Sokaklardan ayrılmayan halka, polis saldırdı. Antakya halkı Armutlu Mahallesi’ne çekildi. Polis Armutlu Mahallesi’ne de saldırdı. Halk Ancak halk polisi geri püskürttü. Halk sokaklara barikat kurdu.
Armutlu’da polis halka kontrolünü kaybetmiş biçimde saldırmaya devam etti. 5 Akrep, 1 TOMA ve binlerce çevik kuvvet polisiyle saldıran polise Antakya halkı kurduğu barikatlarla direndi. Polis barikatı aşamadı, halk polisin attığı biber gazlarını ona geri iade etti.
Çatışmanın ilerleyen saatlerinde TOMA barikatı yardı. Halkın arasına girdi ancak halk polisi geri püskürttü. Barikat tekrar kuruldu.
Çatışmada akrepler ara sokaklara girip saldırdı. Çatışmada barikatlar ateşe verildi. Armutlu’nun tüm ara sokaklarında çatışmalar devam etti.
Halkın direnişi yayıldı. Harbiye, Samandağ, Doğuş Okulları ve Halen Parkı önünde barikatlar kuruldu. Polis plastik mermi, biber gazı ve TOMAlarla saldırmaya devam etti.
Polisin barikatı delme çabaları sonuçsuz. Çünkü eylemcilerin arkasın Armutlulu mahalleliler de var. Armutlu halkı barikatın güçlendirilmesi için destek oldu. Mahalleliler evlerinden koltukları, sandalyeleri, masaları barikatı güçlendirecek ne varsa attı.
Bir eylemci polisin hedef gözeterek sıktığı biber gazından yaralandı. Eylemciye yakın mesafeden atılan biber gazı, sol gözüne isabet etti. Eylemci hastaneye götürülüyor.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…
Ahmet Cömert'in dün öldürüldüğü yerde ise hala kanları dururken halk öldürüldüğü yeri taşlarla çevirip mumlar yaktı.
Abdullah Cömert’in dün öldürüldüğü yerde ise hala kanları dururken halk öldürüldüğü yeri taşlarla çevirip mumlar yaktı.
Abdullah Cömert'in cenazesi sırasında Antakya'da hayat durdu. Tüm esnaf kepenk kapattı. Binlerce insan cenazeye akın etti
Abdullah Cömert’in cenazesi sırasında Antakya’da hayat durdu. Tüm esnaf kepenk kapattı. Binlerce insan cenazeye akın etti
Cenaze aracı kalabalık içinde hareket edemedi ve halk Cömert'in tabutunu omuzlarda taşıdı
Cenaze aracı kalabalık içinde hareket edemedi ve halk Cömert’in tabutunu omuzlarda taşıdı

ant.comert2
mansetturkiye
ant.comert3
ant.comert
armutlu3
antakyamansetis
mansetantakyayeni
armutlu1
antakya7