Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Erdoğan Fas'a giderken tehdit etti: Evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var

Başbakan Erdoğan, yüzbinlerin sokağa döküldüğü eylemleri Fas'a giderken değerlendirdi. Erdoğan, "aşırı uçlar", "dışar...

Başbakan Erdoğan, yüzbinlerin sokağa döküldüğü eylemleri Fas'a giderken değerlendirdi. Erdoğan, "aşırı uçlar", "dışarıdan atılan adımlar" derken, polisin bine yakın insanı yaralamasına karşın "itidalli" davrandığını öne sürdü. Tencere tava eylemlerine ise "tencere tava hep aynı hava" dedi.
Erdoğan Fas'a gitmeden gazetecilerin sorularını yanıtladı:
"Ömer Çelik’in attığı tweetler, gerginliğin son bulması için atılması gereken bir adım var mı?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Erdoğan,
Siz ne mesajı aldınız gazeteci olarak. Bunu öğrenmek istiyorum. Olan olaylardan 5 gündür aldığınız mesaj bu mu?
Bir başbakan olarak da, vatandaş olarak da ben bu olayla ilgili olarak şöyle saf, temiz, oradaki duygusal bir aşırı uçların organize ettiği böyle bir eyleme katılma durumunda olanlar var.
Dışarıdan içeriden atılan adım
Bu bir Gezi Parkı olayı değildir. Gezi Parkıyla ilgili 2 saat TV’de ifade ettim. Belediyemiz yaya genişletme çalışmalarında 10 tane ağacı kesmiyor, söküyor. Olay bu. Bizim gezi parkıyla ilgili hedefimiz nedir. 2011 seçimleri öncesi açıkladık. O günden bugüne kadar ses yok. Biz orayla ilgili yapılacakları açıkladık.
Yayalaştırma çalıştırmaları yapıyoruz yine sıkıntı yaşamadık. Ama bu olayda atılan adımlar dışarıdan içeriden atılan adımdır. Aklı selim vatandaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazım.
Ankara ve İzmir'i anlayamamamış...
Ankara'nın İzmir'in Gezi Parkı ile ne alakası var. Olay sandıktan AKP'yi mağlup edemeyenler, bu yollarla bırakabilir miyiz diye uğraşıyor. 10 ay sonra sandık geliyor.
Polis mutedil davranıyormuş
Habertürk'ten çirkin soru: Dış desteğe ilişkin ifadeler kullandınız. Neler söyleyebilirsiniz?
Dış destekle ilgili istihbarat çalışmaları sürüyor. Benim 160 polisim yaralandı. Öyle dışardan itidal çağrıları olmaz. Polisin bu kadar yaralanması mutedil davrandığı içindir.
Girsinler kamu kurumlarını mı başbakanlığı mı işgal etsinler.
"Tencere tava hep aynı hava"
Hürriyet'in "Tencere tava eylemleri"ni nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise "Tencere tava hep aynı hava" şeklinde yanıt verdi.
Yüzde 50'yi zor tutuyoruz
Reuters muhabirinin "kitleleri küçümseyen ifadeleri kullanmanız toplumu daha da fazla eylemlere yöneltiyor, ifadelerinizde yumuşama olacak mı" şeklindeki sorusuna "ne yapmadık ki bu ülkede bunlar oluyor. Siz ne mesaj aldınız?" dedi.
"Eğitim'den tutun alkol yasaklarından herkesin rahatsızlığı var, alandaki insanların çoğu ana muhalefetin ve diğer partilerin üyesi değil" sorusuna ise Erdoğan, "evlerinde zorla tuttuğumuz bu ülkenin yüzde 50'si var. Siz insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. Eğitim konusunda en ideal adımları attık."