Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Başbakan'ın gençleri Twitter'a dadandı

AKP'nin gençlik kolları, iktidara direnen yüzbinlerce kişiye sosyal medyada nefret kusuyor. Başbakan'ın “çağımızın belası” olara...

AKP'nin gençlik kolları, iktidara direnen yüzbinlerce kişiye sosyal medyada nefret kusuyor. Başbakan'ın “çağımızın belası” olarak tanımladığı Twitter'da AKP'li gençler, insan canına kasteden polislere destek mesajları atıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih Altaylı'nın programında yaptığı açıklamalarda “çağımızın belası” olarak tanımladığı sosyal medya ortamı Twitter'da AKP'li gençler, eylem yapan yüzbinlere nefret kusuyor. Özellikle AKP gençlik kolları başkanı Zafer Çubukçu'nun sayfasında konuşulanlar, Başbakan'ın örnek gösterdiği gençlerin halka nasıl düşmanlık beslediğini gözler önüne seriyor. Zafer Çubukçu, ODTÜ eylemlerinde öğrencilere yönelik “meydanı 3-5 çapulcuya bırakmayacağız” açıklaması yaparak adını duyurmuştu.
Paniğin adı: “Tayyip iyi ki varsın”
Başbakan'ın “aforoz” ettiği Twitter'da Türkiye genelindeki eylemlerine adeta savaş açan AKP'li gençler, “Tayyipiyikivarsın” etiketi altında yorumlarını paylaşıyor. Tayyip Erdoğan'ın eylemcilerin karşısına “500 bin kişi çıkarma” tehdidinin de gençleri tetiklediği görülüyor.
“Saldırılara katılıyorlar” iddiası
Yurt çapındaki eylemlerde son iki gündür polisle birlikte dinci ve faşist sivil grupların da halka saldırdığı haberleri geliyordu. Çok sayıda kişinin paylaştığı bilgilere göre AKP gençlik kolları çevresinde örgütlenen gençler de bu saldırılara aktif olarak katılıyorlar. Son olarak İzmir'de bazı sivil giyimli kişiler polis barikatlarının yanında ve polis amirleriyle işbirliği içerisinde vatandaşlara saldırırken görülmüştü.
“Ak” gençliğin kara sicili
AKP gençlik kollarının başkanlığını sürdüren Zafer Çubukçu'nun adı ise ODTÜ'deki olaylar sırasında Başbakan'a verilen destekle duyulmuştu. Çubukçu aylar önce Erdoğan'ın üslubuna çok yakın bir açıklama yaparak “Sayın genel başkanım siz hiç üzülmeyin. Sizin ak gençliğiniz. Atalarına sahip çıka çıka, değerlerine sahip çıka çıka o üç beş çapulcuya meydanı bırakmayacak” demişti.
AKP'liler Twitter'da “direnpolis” ve “tayyipiyikivarsın” etiketiyle kampanya yapıyorlar. “Tayyipiyikivarsın” etiketinin adından da anlaşılacağı gibi sosyal medyadaki AKP'liler eylemler karşısında büyük bir şaşkınlık ve panik yaşamışa benziyorlar. Twitlerden bazıları şöyle:
recep güneş : #TAYYİPİYİKİVARSIN Öğle namazı diye niyet edip akşam namazı kılınmaz ağaç diye niyet edip hükümet yıkılmaz. Sandıkta hesap görülür..
serdar karadeniz ‏: Osmanlı'nın ayak sesleri bunlar tencere tavayla OSMANLI şahlanışını durduramaz kimse!!! #TAYYİPİYİKİVARSIN
Kwonmusti ‏: Artık sokaklarda normal gösterici kalmadı! CHP+muhaberat militanları var! #erkenseçimistiyoruz #tayyipiyikivarsin Oyuna gelmeyin!!!
Fatih Mehmet Göksu ‏: Atatürk’ün çocukları ayaklandı diyolar ellernde alkollerle. Dua edin Osmanlı Torunlari ayaklanmasın tekbirlerle! #TAYYİPİYİKİVARSIN
Rüveyda ‏: Erdoğan diyorum; bir Adnan Menderes, bir Turgut Özal, siyasi bir deha 2.Abdülhamid Han'dır ! #TAYYİPİYİKİVARSIN
Naciye Çolak ‏: Atatürk’ün çocukları uyanmış dikkat edin FATİH SULTAN MEHMET'in torunları uyanmasın..
Okay Coşkun ‏: Darbecilere göz açtırmadın, PKK’yı bitirdin, ulusalcıların haddini bildirdin. Seni seviyoruz yiğidim #TAYYİPİYİKİVARSIN
kayseri ak gençlik: Deden Bile Söndüremedi İslamın Nurunu, Sen mi söndüreceksin Ebu Cehilin Torunu. #TAYYİPİYİKİVARSIN
nslhnkrs ‏: Haftalar önce bu olayların yaşanacağını yazmıştım. Daha dindar, daha özgür, daha huzurlu bir Türkiye için #TAYYİPİYİKİVARSIN yanındayız.
Picture ‏: #TAYYİPİYİKİVARSIN devlet malına zarar veren bölücüler ortaya çıkıyor vatan hainleri şerefsiz provokatörler