Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT'IN ÖNERİSİ

SHOW_BLOG

Halkevleri: Halkı hiçe sayan Başbakan’a gücümüzü gösterelim!

Halkevleri, Gezi Parkı’nda başlayıp tüm ülkeye yayılan eylemlerle ilgili bir açıklama yayımlayarak  “Halkı hiçe sayan Başbakan’a gücümü...

Halkevleri, Gezi Parkı’nda başlayıp tüm ülkeye yayılan eylemlerle ilgili bir açıklama yayımlayarak  “Halkı hiçe sayan Başbakan’a gücümüzü gösterelim!” dedi
Açıklamanın tam metni:
Mahallelerden meydanlara yürüyecek, geleceğimizi AKP karanlığına teslim etmeyeceğiz!
31 Mayıs 2013, AKP faşizmine karşı halk direnişinin Taksim Gezi Parkı’nda tutuşup bütün ülkeye yayıldığı bir gün olarak yaşandı.
Kentine, doğasına, yaşam hakkına, özgürlüğüne sahip çıkanlar AKP faşizmine meydan okudu.
19 saatlik kesintisiz direnişin ardından 1 Haziran’a da Taksim’de, Kadıköy’de, Beşiktaş’ta, Bakırköy’de, Okmeydanı’nda, Kurtuluş’ta, Ankara’da, İzmir’de, Eskişehir’de, Bolu’da, Antakya’da, Antalya’da, Konya’da, Hopa’da, Bursa’da, Zonguldak’ta ve saat başı sayısı artsan pek çok kentte direnişlerle girdik.
Şimdi kent merkezlerinde dinmeyen öfkeyi, süren direnişimizi mahallelere de yayıyoruz. Bu büyük halk direnişi ve dayanışmasında halkın hakları, demokrasi ve özgürlüğümüz için halkımızı tüm ülkede ses çıkarmaya, sokağa çıkmaya çağırıyoruz.
Bu büyük direnişi gece gündüz demeden kesintisiz sürdürecek, mahallelerden meydanlara yürüyecek, geleceğimizi AKP karanlığına teslim etmeyeceğiz! Halkı hiçe sayan Başbakan’a gücümüzü gösterelim, yaşamımız, emeğimiz, doğamız hakkında canının istediğini yapamayacağını sokakta gösterelim!
Özge Ozan
İstanbul Halkevi Başkanı”