Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Polis Adana'da da saldırıyor, halk direniyor

Polis, Adana'da da Taksim'e destek vermek amacıyla düzenlenen eyleme saldırdı. Polisin saldırısına rağmen eyleme katılım giderek...

Polis, Adana'da da Taksim'e destek vermek amacıyla düzenlenen eyleme saldırdı. Polisin saldırısına rağmen eyleme katılım giderek artıyor.
Güncelleme 00.24
Polis Atatürk Parkı'na TOMA'larla saldırdı. Halk ara sokaklara dağıldı. Baraj Yolu'nda da 1000 kişilik bir grup yürüyüşe geçti. Arabalar eyleme kornalarla destek veriyor.
Öte yandan, başından gaz bombasıyla yaralanan TKP üyesinin durumunun iyiye gittiği belirtiliyor. Yaralı TKP'li denetim amacıyla yoğum bakımda tutuluyor.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok yerde Gezi Parkı'ndaki direnişe destek olmak amacıyla düzenlenen eylemlere saldıran polis, Adana'da AKP binasına yürümek isteyen kitleye saldırdı.
Polis, Atatürk Parkı'nda toplanan kitleye Kasım Gülek Köprüsü üzerinde müdahale etti. Polis saldırısı sırasında çok sayıda eylemci gaz fişeği isabet etmesi sonucu yaralandı. Beş TKP üyesi çeşitli yerlerinden yaralanırken, başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu yaralanan bir TKP üyesinin ise yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Polis eylemcileri gözaltına almaya başladı.
img-20130601-008832.jpg
Pek çok mahallede insanlar guruplar halinde sokağa çıkarken, protestolara katılım artarak devam ediyor.
Turgut Özal Bulvarı'nda halk sokaklarda. Hem araçlarla gelenler, hem bulvarın çeşitli yerlerinde toplananlar, AKP Faşizmini protesto ediyor.
Mavi Bulvar ve Huzurevleri Mahallesi'nde insanlar ışıklarını açıp kapayarak protestoya evlerinden destek verirken, Kenan Evren Bulvarı'nda ise kalabalık bir araç konvoyu eyleme katılıyor.