HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

AKP destekli El Kaide Kürtleri vuruyor

AKP iktidarının desteğiyle Suriye’ye giren El Kaide bağlantılı çeteler son dönemde saldırılarını Kürtler üzerinde yoğunlaştırdı. Nusra ...

AKP iktidarının desteğiyle Suriye’ye giren El Kaide bağlantılı çeteler son dönemde saldırılarını Kürtler üzerinde yoğunlaştırdı. Nusra Cephesi adlı grup Tel Abyad’da Kürtlerin dernek ve evlerini havaya uçururken propaganda niyetine patlama anlarını da görüntüledi
Suriye Kürtlerinin milis gücü YPG karşısında ağır kayıplar veren El Kaide’ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti ile El Nusra Cephesi, kendi kameraları ile işledikleri suçları görüntüledi. ANF’nin haberine göre Tel Ebyad’da Kürtlere ait evleri bomba ile imha eden çeteler, bir doçka silahına da sivil bir kişiyi elleri arkada bağlı bir şekilde asarken görüntülendi.
İslam Devleti kurma iddiasındaki El Kaide bağlantılı gruplar, Suriye’deki neredeyse bütün toplumsal kesimleri hedef alan insanlık ve savaş suçları işlemeye devam ediyor.
20 Temmuz’da Rakka bölgesindeki Tel Ebyad’da Kürt mahallelerine yönelik saldırıya geçen El Kaide çeteleri, Mala Gel (Halk Evi) ile Kürtlere ait birçok evi havaya uçurdu. YPG’nin ele geçirdiği El Nusra kamerasında, evlerin bombalanması, sivil insanlara yapılan işkence ve çocuklara yönelik eğitimler yer alıyor.
Savaşın ortasında yaşları 6 ila 10 arasındaki çocuklar insanlık suçlarına bulaşan savaşçılar tarafından eğitilirken, başlarına da “Lailaheillalah” yazılı bantlar bağlanmış.
ANHA ajansının yayınladığı bir fotoğrafta da, doçka silah taşıyan bir aracın etrafında 10 El Nusra üyesi görülüyor. Bunlar arasında ise doçkaya elleri arkadan bağlanarak asılmış bir sivile yapılan işkence gözler önüne seriliyor. Asılan kişinin kim olduğu bilinmiyor.
AKP’nin bilgisi ve desteği ile
Çoğunluğu yabancı cihatçılardan oluşan Nusra Cephesi adlı grubun militanlarının Suriye’ye Türkiye üzerinden ve “güvenlik güçlerinin” bilgisi dahilinde girdiği; Hatay ve Adana’yı üs tuttuğu; yardımları Türkiye’de elde ettiği ve sınır hattını serbestçe kullandığı biliniyor.
Geçtiğimiz aylarda bu gruba Adana’da düzenlenen bir operasyonda 2 kilo sarin gazı ele geçirilmişti. El Kaide’nin ayrıca Bingöl başta olmak üzere Kürt kentlerinde de özel faaliyet içinde olduğu biliniyor.

Business News