HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Mursi’ye Salı 17.00’ye kadar mühlet

Protestocular Mursi’nin ofisini ele geçirirken hareketin başını çeken Temerrüd de İslamcı lidere koltuğu terk etmesi için Salı günü 17....

Protestocular Mursi’nin ofisini ele geçirirken hareketin başını çeken Temerrüd de İslamcı lidere koltuğu terk etmesi için Salı günü 17.00’ye kadar süre verdiğini açıkladı
Mısır’da İslamcı Devlet Başkanı Muhammed Mursi’ye karşı ülke çapında yürütülen muhalefete liderlik eden ana muhalefet hareketi Temerrüd (İsyan), protestocular Mursi’nin ofisini ele geçirirken İslamcı lidere koltuğu terk etmesi için Salı günü 17.00’ye kadar süre verdi.
Temerrüd kendi internet sayfasında yayımladığı mesajda “Muhammed Mursi’ye iktidarı terk etmesi ve devlet kurumlarının erken başkanlık seçimlerine hazırlanmasına izin vermesi için 2 Temmuz saat 5’e kadar süre verdik” dedi.
Temerrüd, aksi takdirde “Salı akşam 5.00’in topyekün bir sivil itaatsizlik kampanyasının başlangıcı olacağını” bildirdi.
Mısırlı protestocular Mursi karşıtları ve yandaşları arasındaki ölümcül çatışmaların ardından Müslüman Kardeşler’in merkez karargahına saldırdı. Kahire’nin Mukattam caddesindeki bina protestocular tarafından tahrip edildi.
Arapça isyan anlamına gelen Temerrüd bir taban kampanyası olarak Mursi’ye karşı 22 milyon imza topladığını belirtiyor.
Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre en az 6 kişi öldü ve yüzlerce yaralı var.
Mısır’da halk güçlerinin 25 Ocak 2011’de gerçekleştirdiği ayaklanma Hüsnü Mübarek’in devrilmesine yol açmış ancak uzun süre sokağa inmeyen Müslüman Kardeşler, halk hareketinin hazırlıksızlığından faydalanarak baskın seçimlerle iktidarı ele geçirmişti.
Azınlık desteğiyle alınan iktidar ve onaylanan anayasada da neoliberal ve baskıcı politikalar korunmuş, İslamcı ve otoriter yapı güçlendirilmiş, bu da geniş halk tepkisine yol açmıştı.

Business News