HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Abdullah Cömert'in katili Suriyeli cihatçılar mı?

(ÖMER ÖDEMİŞ-YURT)-Suriye'de Esad yönetimini devi rmek için AKP tarafından sınır illerinde eğitilen ve Türkiye'den Suriye'ye...

(ÖMER ÖDEMİŞ-YURT)-Suriye'de Esad yönetimini devirmek için AKP tarafından sınır illerinde eğitilen ve Türkiye'den Suriye'ye saldırılara gidip gelen cihatçı grupların, Hatay'daki Gezi eylemlerine katılan direnişçilere saldırdığı ortaya çıktı. Direnişçiler, Cihatçı saldırganlardan birini yakalayarak teşhir etti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Hatay'da polis saldırısı sırasında yaşamını yitiren Abdullah Can Cömert’in cenazesinden çıkan kalabalığa önceki gün polis tekrar saldırmış ve kitle kendisini koruyarak, Armutlu mahallesine çekilmişti. Polisin kitleyi dağıtmak üzere saldırıları burada da durmamış, gaz bombaları ve TOMA’larla mahallede terör estirmişti. Polisin bu operasyonunda ise ikisi ağır çok sayıda insan yaralanmıştı.

Ara sokaklardaki saldırılara, polisle birlikte, küresel cihatçı bir grup da katıldı. Mahalle gençleri bu kişilerin çevresini sararak birini yakaladı. Gençlerin sorguladığı kişi, eylemcilere saldırı için semte geldiğini itiraf etti. Sorgulanan saldırganın üzerinden Suriye kimliği çıktı. Kimlikte İbrahim isimli kişinin Halep doğumlu olduğu görülüyor. Eylemciler, olayların sakinleşmesinin ardından yakaladıkları saldırganı iki eylemcinin eşliğinde, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'a teslim etti. Eylemciler, yakalanan saldırganın, gündüz cenaze sırasında da yüzü maskeli şekilde kitleyi galeyana getirerek taş atmaya yöneltenlerden olduğunu da iddia etti.

CÖMERT'İ KATLEDENLER Mİ?

Suriye'deki acımasız katliamlarını daha önce defalarca haberleştirdiğimiz cihatçıların şimdi de Alevi, sol görüşlü nüfusun yoğun olarak yaşadığı Armutlu mahallesine gelerek polisle birlikte halka saldırması halkın yoğun tepkisine neden oldu. AKP Hükümeti ve yandaşlar tarafından, yurdunu terk etmek zorunda kalan masum sığınmacılarla eş görülen cihatçı katiller bir kez daha suçüstü yakalandı.

Abdullah Can Cömert’in can verdiği polis saldırısı sırasında da Suriyeli cihatçı bir grubun saldırılarda yer aldığı, bölgede yaşayan ve direnişe katılan halk tarafından iddia edilmişti. Yurttaşlar, polisle birlikte halka saldıran Suriyeli katillerin polisle ilişkisinin araştırılmasını ve buna fırsat sağlayan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in bir an önce görevden alınmasını talep ediyor.

İKİ AĞIR YARALI

Suriyeli katillerin yakalandığı önceki günkü saldırılarda yaralanan Samet Girişken ile Mehmet Murat Aslan'ın durumları ise ciddiyetini koruyor. Görgü tanıkları, polislerin düşmana saldırır gibi saldırdıklarını, aralarında sivillerinde bulunduğunu ve yer yer silahlı özel harekat timlerinin de katıldığını ifade ediyor.

Business News