HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ailesi yok, Başbakan ve Türüt var

Neşet Ertaş için Kırşehir'de yapılan anmaya Başbakan Erdoğan ve ırkçı İsmail Türüt gibi isimler katıldı, sanatçının ticari-siyasi malz...


Neşet Ertaş için Kırşehir'de yapılan anmaya Başbakan Erdoğan ve ırkçı İsmail Türüt gibi isimler katıldı, sanatçının ticari-siyasi malzeme haline getirilmesinden rahatsızlık duyduğunu açıklayan Ertaş ailesi katılmadı.
Başbakan Erdoğan, Neşet Ertaş için düzenlenen anma töreninde İsmail Türüt, Metin Şentürk gibi isimlerle birlikte Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı türküsünü söyledi. İsmail Türüt gibi ırkçılığıyla bilinen bir ismin Neşet Ertaş anmasına katılması tepki çekti. Anmanın politik malzeme olarak kullanılmasına tepki gösteren Ertaş ailesinin katılmadığı törende Erdoğan ve Türüt gibi isimlerin Neşet Ertaş şarkıları söylemesi utanç verici görüntüler oluşturdu.
Usta sanatçı Neşet Ertaş'ın ailesi ise, kendilerinin figüran olarak davet edildiğini ve geç haber verildiğini söyleyerek anmaya gelmeyeceklerini ifade etmişti. Aile adına konuşan Hüseyin Ertaş, "En son bilgilendirildik. En azından önceden haberdar etseler katılmama kararı vermezdik. Herkes Neşet Ertaş'ı anabilir, gece yapabilir ama bunun politik ve ticari amaçlı kullanılması bizi rahatsız eder" dedi.

Business News